Οι επιβάτες κινδύνευαν και ο καπετάνιος τους εγκατέλειψε[βίντεο] - iefimerida.gr

Οι επιβάτες κινδύνευαν και ο καπετάνιος τους εγκατέλειψε[βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζεται το θρίλερ με το ναυάγιο του Costa Concordia στις ακτές της Ιταλίας. Συνεχώς έρχονται στο φως της δημοσιότητας βίντεο και εικόνες που δείχνουν τις στιγμές αγωνίας και πανικού λίγη ώρα μετά το τραγικό δυστύχημα και την πρόσκρουση του γιγαντιαίου κρουαζιερόπλοιου στα βράχια, έξω από το νησί Τζίλιο.

Την ίδια ώρα που οι τουρίστες πάλευαν να βγουν ζωντανοί από το βυθιζόμενο πλοίο και πως να φτάσουν ασφαλείς στη στεριά, ο πλοίαρχος, ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος να τους πάει ασφαλώς στον προορισμό του κι εκείνος που εγκαταλείπει πάντα τελευταίος το καράβι, ήταν ήδη στην στεριά και μάλιστα δεν υπάκουσε ούτε τις εντολές να επιστρέψει στο και να συντονίσει την επιχείρηση διάσωσης.

Το ηχητικό ντοκουμέντο με τη συνομιλία του Σκετίνο με τον λιμενικό είναι εξίσου συγκλονιστικό. Ο άνδρας του λιμενικού κυριολεκτικά ουρλιάζει στον Σκετίνο και τον διατάσσει να επιστρέψει στο πλοίο. Παίρνει την απάντηση «δεν πάω πουθενά» και τον προειδοποιεί πως θα πληρώσει για τις πράξεις του.

Το απόγευμα της Τρίτης, ο Ιταλός πλοίαρχος οδηγήθηκε στο δικαστήριο, όπου όμως ο δικαστής ήταν μάλλον επιεικής μαζί του. Διέταξε την αποφυλάκισή του και τον έθεσε σε κατ' οίκον περιορισμό.

Σβήνουν οι ελπίδες για τους αγνοούμενους

Εντεκα άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή και πολλοί ακόμα αγνοούνται. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων όμως οι ελπίδες για να εντοπιστούν ζωντανοί στο κουφάρι του Costa Concordia λιγοστεύουν όσο περνούν οι ώρες. Το πλοίο βυθίζεται όλο και περισσότερο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ