H 26χρονη ομογενής που διεκδικεί βουλευτική έδρα με το κόμμα του Τριντό [εικόνες] - iefimerida.gr

H 26χρονη ομογενής που διεκδικεί βουλευτική έδρα με το κόμμα του Τριντό [εικόνες]

Φωτογραφίες: facebook Emmanuella Lambropoulos
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ομογενής 26χρονη καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης Εμμανουέλα Λαμπροπούλου, ανατρέποντας όλες τις προβλέψεις, κατάφερε να επικρατήσει στην εσωκομματική αναμέτρηση των Φιλελευθέρων του Τζαστίν Τριντό.

Πήρε έτσι με άνεση το χρίσμα για τις επαναληπτικές εκλογές στην περιφέρεια του Saint Laurent στο Μόντρεαλ.

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου η Εμμανουέλα Λαμπροπούλου διεκδικεί την είσοδό της στη Βουλή του Καναδά. Αν εκλεγεί θα είναι το νεαρότερο σε ηλικία μέλος της καναδικής Βουλής.

H 26χρονη ομογενής που διεκδικεί βουλευτική έδρα με το κόμμα του Τριντό  [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Αυτή τη φορά τα προγνωστικά είναι αναφανδόν υπέρ της.

Αν στην εσωκομματική διαδικασία είχε ν’ αντιμετωπίσει πρωτοκλασάτα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, με μακρά διαδρομή και ισχυρό εκτόπισμα, όπως η Γιολάντ Τζείμς, τώρα η αναμέτρηση μοιάζει περισσότερο εύκολη, καθώς η περιφέρεια του Saint Laurent παραδοσιακά δίνει υψηλά ποσοστά στο κόμμα των Φιλελευθέρων.

Εν τούτοις, αυτό δεν λειτουργεί εφησυχαστικά για την νεαρή Ελληνίδα που υποχρέωσε τα καναδικά Μέσα Ενημέρωσης να εστιάσουν τα φώτα τους στην εν πολλοίς ανέλπιστη υποψηφιότητά της.

H 26χρονη ομογενής που διεκδικεί βουλευτική έδρα με το κόμμα του Τριντό  [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

«Χρειάζομαι ακόμη τη στήριξη των Ελλήνων, τη στήριξη όλων των πολιτών του Saint Laurent ώστε να είναι νικηφόρα η μάχη της 3ης Απριλίου», λέει η 26χρονη Εμμανουέλα, με ρίζες -των γονιών της- από την Τρίπολη Αρκαδίας και τη Νάξο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του sofiatimes.com, αυτές τις μέρες στην πυκνοκατοικημένη περιοχή του Saint Laurent συναντά κανείς αφίσες του κόμματος των Φιλελευθέρων. Στη μια πλευρά τους εικονίζεται ο Καναδός πρωθυπουργός Τζαστίν Τριντό και στην άλλη δεσπόζει το ελληνοπρεπές χαμόγελο της νεαρής Ελληνίδας.

Από την πρώτη στιγμή η ελληνική παροικία του Μόντρεαλ έσπευσε να σταθεί με ενεργό τρόπο στο πλευρό της Εμμανουέλας.

H 26χρονη ομογενής που διεκδικεί βουλευτική έδρα με το κόμμα του Τριντό  [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Χιλιάδες είναι οι Ελληνες που έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους. Πολλοί εξ αυτών ανεγράφησαν και στο δίκτυο εθελοντών της Εμμανουέλας Λαμπροπούλου.
Αν εκλεγεί θα λάβει στην Καναδική Βουλή την έδρα του έως πρότινος βουλευτή και υπουργού Εξωτερικών του Καναδά Στεφάν Ντιόν, ο οποίος, μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό της καναδικής κυβέρνησης, τοποθετήθηκε πρέσβης του Καναδά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ