Η σύζυγος του Εμμανουέλ Μακρόν ντύνεται δωρεάν από τη Louis Vuitton -Γκρίνιες και ψίθυροι στη Γαλλία [εικόνες] - iefimerida.gr

Η σύζυγος του Εμμανουέλ Μακρόν ντύνεται δωρεάν από τη Louis Vuitton -Γκρίνιες και ψίθυροι στη Γαλλία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γαλλικό περιοδικό Challenges αποκάλυψε ότι η σύζυγος του Εμμανουέλ Μακρόν, Μπριζίτ Τρονιέ, ντύνεται δωρεάν από τη μάρκα πολυτελών ειδών Louis Vuitton, αφεντικό της οποίας είναι ο Γάλλος επιχειρηματίας Bernard Arnault.

Η γυναίκα που μπορεί σε έναν μήνα να γίνει Πρώτη Κυρία της Γαλλίας και να εγκατασταθεί με τον σύζυγό της Εμμανουέλ Μακρόν στο Προεδρικό Μέγαρο επελέγη από τη διάσημη μάρκα για να γίνει η «πρέσβειρά» της, αφού όλα τα φώτα της δημοσιότητας βρίσκονται πάνω της κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.


Η υπηρεσία VIP της μάρκας επιβεβαίωσε στον γαλλικό Τύπο ότι τα ρούχα δανείζονται και δεν χαρίζονται στην Μπριζίτ Τρονιέ, η οποία τα επιστρέφει στην ώρα τους. «Τα ρούχα καταγράφονται στο αρχείο και συστηματικά επιστρέφονται», αναφέρει η εταιρεία πολυτελών ειδών. Η Louis Vuit­ton πρόσθεσε, μάλιστα, ότι και άλλες προσωπικότητες ντύνονται δωρεάν, «κυρίως καλλιτέχνες», αλλά μόνο η Μπριζίτ Τρονιέ βρίσκεται στη λίστα με τις «συζύγους πολιτικών».


Η είδηση προκάλεσε σχόλια και γκρίνιες στη Γαλλία, αφού είχε προηγηθεί το σκάνδαλο με τα πολυτελή κοστούμια του δεξιού υποψηφίου Φρανσουά Φιγιόν. Η διαφορά ανάμεσα στους δύο είναι ότι τα πανάκριβα κοστούμια του Φιγιόν ήταν δώρο από επιχειρηματίες φίλους του, ενώ τα ρούχα της Τρονιέ της τα δανείζει ο διάσημος οίκος.


Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τρονιέ ντύνεται με ρούχα και αξεσουάρ Louis Vuitton. Ηδη από το 2014, όταν ο σύζυγός της Εμμανουέλ Μακρόν ήταν τραπεζίτης στην τράπεζα Ρότσιλντ, το ζευγάρι είχε γνωρίσει την αναπληρώτρια διευθύντρια της διάσημης μάρκας, Delphine Arnault. Εκείνη την εποχή ο Μακρόν σχεδίαζε να μπει στην αγορά ως επιχειρηματίας, αλλά τον πρόλαβαν οι πολιτικές εξελίξεις: ο Φρανσουά Ολάντ τον διόρισε υπουργό Οικονομίας, στη συνέχεια δημιούργησε το κίνημα «Εμπρός!» και έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος της Γαλλίας.


Σε εκείνη τη συνάντηση, πάντως, η Delphine Arnault είχε δώσει συμβουλές για τις δημόσιες εμφανίσεις του ζευγαριού, οι οποίες φάνηκαν απαραίτητες. Εκτοτε η Μπριζίτ Τρονιέ εντυπωσιάζει με την κομψότητά της: φοράει slim δερμάτινα παντελόνια ή τζιν, υπέροχα παλτά και δερμάτινα τζάκετ, τσάντες Louis Vuitton, πολύτιμα αξεσουάρ και ψηλά τακούνια, σε όλες της τις εμφανίσεις.


Τα ρούχα της διακρίνονται, πάντως, από υψηλό γούστο και, όπως φαίνεται, στόχος της Μπριζίτ Τρονιέ είναι να δείχνει νεότερη, αφού της το επιτρέπει και η λεπτή της σιλουέτα. Η Τρονιέ, πρώην καθηγήτρια γαλλικών του Μακρόν, εγκατέλειψε την εκπαίδευση για να ασχοληθεί με την καριέρα του συζύγου της. Είναι 60 ετών και εκείνος 40.

Το ερώτημα που θέτουν τα γαλλικά ΜΜΕ είναι αν η Μπριζίτ Τρονιέ μπορεί να κληθεί από τον εισαγγελέα να δώσει εξηγήσεις, όπως συνέβη στην περίπτωση του Φρανσουά Φιγιόν. Τα πανάκριβα κοστούμια Arnys, τα οποία πρόσφερε στον Φιγιόν ο δικηγόρος Robert Bourgi, υποκρύπτουν, σύμφωνα με τους Γάλλους εισαγγελείς, κάποιο πιθανό αντάλλαγμα, ενώ οι πολιτικοί είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν όλα τα δώρα άνω των 150 ευρώ που λαμβάνουν.

Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση της Μπριζίτ Τρονιέ, η οποία είχε την ευφυή ιδέα να δανείζεται τα πανάκριβα ρούχα και όχι να τα δεχθεί ως δώρο.

Η σύζυγος του Εμμανουέλ Μακρόν ντύνεται δωρεάν από τη Louis Vuitton -Γκρίνιες και ψίθυροι στη Γαλλία [εικόνες] | iefimerida.gr 12

Οσο για τον Εμμανουέλ Μακρόν, ράβει τα κοστούμια του στη μπουτίκ Jonas, στο κέντρο του Παρισιού, ένα κατάστημα υψηλής ραπτικής και ακριβού γούστου, όπου ντύνονται πολλοί Γάλλοι πολιτικοί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ