Νιγηρία: Νέο σκάνδαλο με ξέπλυμα εκατομμυρίων για τον αρχηγό της Γερουσίας - iefimerida.gr

Νιγηρία: Νέο σκάνδαλο με ξέπλυμα εκατομμυρίων για τον αρχηγό της Γερουσίας

Φωτογραφία: AP Photo/Sunday Alamba
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ένα νέο σκάνδαλο διαφθοράς, ύψους περισσότερων από 61,3 εκατ. δολαρίων, εμπλέκεται για μία ακόμα φορά ο Αρχηγός της Γερουσίας στη Νιγηρία, Bukola Saraki.

Σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε στα μέσα, το ποσό αυτό πιστεύεται ότι είναι μέρος του 1,7 δισ. δολ. της κεντρικής κυβέρνησης, που θα κατέληγε σε κρατικές υπηρεσίες.

Την ίδια ώρα, πολλοί κυβερνητικοί παράγοντες κατηγορούνται ότι υπέκλεψαν κονδύλια, τα οποία ο Πρόεδρος Muhammadu Buhari τους είχε αναθέσει να τα χρησιμοποιήσουν για την αποπληρωμή των καθυστερούμενων οφειλών σε υπαλλήλους.

Στη συγκεκριμένη αναφορά δε, που φέρει ημερομηνία 10 Μαρτίου, αλλά διέρρευσε στα μέσα το βράδυ της Κυριακής, ο Bukola Saraki κατηγορείται ότι έκανε τα «στραβά μάτια» προκειμένου το κύκλωμα να ξεπλύνει χρήματα σε μία τοπική τράπεζα.

Τα χρήματα δε αυτά, προέρχονται από ορισμένες επιχειρήσεις, στενά συνδεδεμένες με πολιτικούς παράγοντες.

Σήμερα το πρωί, ο Αρχηγός της Γερουσίας αρνήθηκε, μέσω του εκπροσώπου του, την οποιαδήποτε εμπλοκή του στο νέο αυτό σκάνδαλο, επιμένοντας ότι είναι μία προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός του.

Ωστόσο, ο ίδιος έχει εμπλακεί και στο παρελθόν σε ανάλογα οικονομικά σκάνδαλα.

Ήδη αυτή την εποχή διενεργείται δίκη, όπου κατηγορείται για ψευδή δήλωση περιουσιακών στοιχείων και κατοχή παράνομων λογαριασμών στο εξωτερικό. Ο ίδιος έχει δηλώσει αθώος και για τις 17 κατηγορίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νιγηρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ