Ομόλογο 350 εκατ. ευρώ πενταετούς διάρκειας εκδίδει η Motor Oil - iefimerida.gr

Ομόλογο 350 εκατ. ευρώ πενταετούς διάρκειας εκδίδει η Motor Oil

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην έκδοση ομολόγου, διάρκειας πέντε ετών, με στόχο την άντληση 350 εκατ. ευρώ, προχωρά η Motor Oil A.E, μέσω της θυγατρικής της, Motor Oil Finance PLC.

Εκδότης των ομολογιών, πενταετούς διάρκειας με τοκομερίδιο σταθερού επιτοκίου, θα είναι η κατά 100% θυγατρική εταιρία της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. με την επωνυμία MOTOR OIL FINANCE PLC, η οποία ιδρύθηκε σύμφωνα με τους νόμους της Αγγλίας και Ουαλίας. Οπως ανακοινώθηκε από την Εταιρεία οι νέες ομολογίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην αγορά Global Exchange Market (GEM) του Χρηματιστηρίου της Ιρλανδίας (Irish Stock Exchange).

Το ύψος της προσφοράς, καθώς και το επιτόκιο των ομολογιών θα καθοριστεί μέσω της διαδικασίας βιβλίου υποβολής προσφορών (book building process) και θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τις προσεχείς ημέρες. Γενικός Συντονιστής και Συνδιαχειριστής του βιβλίου προσφορών (Global Coordinator and Joint Book-runner) της έκδοσης έχει οριστεί η HSBC Bank plc ενώ η Alpha Τράπεζα Α.Ε., η Citigroup Global Markets Limited, η Credit Suisse Securities (Europe) Limited, η Goldman Sachs International, η ING Bank N.V., η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. έχουν οριστεί Συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών (Joint Book-runners).

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν, μαζί με ταμειακά διαθέσιμα, θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή όλων των oμολογιών της MOTOR OIL FINANCE PLC ύψους 350 εκατ. ευρώ σταθερού επιτοκίου 5,125% λήξεως 2019, συμπεριλαμβανομένης της καταβολής της προβλεπόμενης προσαύξησης (premium) και των δεδουλευμένων αλλά μη καταβληθέντων τόκων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Motor Oil ομόλογο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ