Κύπρος: Η ΕΔΕΚ ζητά δημοψήφισμα πριν την τελική συμφωνία για το Κυπριακό - iefimerida.gr

Κύπρος: Η ΕΔΕΚ ζητά δημοψήφισμα πριν την τελική συμφωνία για το Κυπριακό

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ΕΔΕΚ ζητά να διενεργηθεί δημοψήφισμα, πριν υπάρξει τελική συμφωνία στο Κυπριακό.

Ο λαός πρέπει να τοποθετηθεί μεταξύ άλλων στο θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας, της παραμονής στρατευμάτων και εποίκων και σε σχέση με την παραχώρηση των τεσσάρων ελευθεριών σε Τούρκους υπηκόους, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος, Μαρίνος Σιζόπουλος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Σχετικά με τη συνέντευξη του Σερντάρ Ντενκτάς, στην οποία ανέφερε ότι ο πληθυσμός των κατεχόμενων είναι πάνω από 600.000, ο κ. Σιζόπουλος επανέλαβε το πάγιο αίτημα της ΕΔΕΚ για απογραφή του πληθυσμού στην Κύπρο από έγκριτο οίκο του εξωτερικού υπό την εποπτεία του ΟΗΕ και της ΕΕ.

«Με αυτό τον τρόπο θα φανεί στη βάση συγκεκριμένων στατιστικών δεδομένων ο πραγματικός αριθμός των Ελληνοκυπρίων και στα κατεχόμενα των Τουρκοκυπρίων, των εποίκων, που έχουν ''υπηκοότητα'', των εποίκων, που διαμένουν μόνιμα ή απλά εργάζονται, και των φοιτητών από την Τουρκία», εξήγησε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δημοψήφισμα ΕΔΕΚ κυπριακό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ