Το UKIP χάνει τον μοναδικό βουλευτή του -Παραιτείται από το κόμμα - iefimerida.gr

Το UKIP χάνει τον μοναδικό βουλευτή του -Παραιτείται από το κόμμα

Φωτογραφία: AP/ Matt Dunham
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αντιμεταναστευτικό UKIP χάνει τον μοναδικό βουλευτή του, καθώς ο Ντάγκλας Κάρσγουελ ανακοίνωσε ότι παραιτείται από το κόμμα για να γίνει ανεξάρτητος.

Ο 45χρονος είχε αποχωρήσει από τους Συντηρητικούς για να ενταχθεί στους κόλπους του UKIP τον Αύγουστο του 2014, επειδή θεωρούσε ότι η κυβέρνηση ήταν τότε διχασμένη για το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ.

Τώρα, σε μήνυμα στην ιστοσελίδα του, ο Κάρσγουελ εξήγησε τους λόγους της αποχώρησής του από το UKIP, το οποίο στήριξε το Brexit στο δημοψήφισμα.

«Οπως πολλοί από εσάς, εντάχθηκα στο UKIP γιατί ήθελα απελπισμένα να φύγουμε από την ΕΕ. Τώρα που μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα συμβεί, αποφάσισα να εγκαταλείψω το UKIP». Στις εκλογές του 2015 το αντιμεταναστευτικό και αντιευρωπαϊκό κόμμα είχε εξασφαλίσει το 12,6%, αλλά ο Κάρσγουελ ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπός του στο κοινοβούλιο. «Μετά από 24 χρόνια τα καταφέραμε. Το Brexit είναι σε καλά χέρια», ανέφερε ακόμη, δηλώνοντας επίσης ότι δεν θα περάσει στους Συντηρητικούς, αλλά θα παραμείνει στη Βουλή ως ανεξάρτητος.

«Ο Κάρσγουελ πήδηξε πριν τον σπρώξουν. Δεν ήταν ποτέ UKIP και επεδίωκε να μας υπονομεύσει. Επρεπε να είχε φύγει πριν από καιρό», σχολίασε μέσω Twitter ο Νάιτζελ Φάρατζ, πρώην ηγέτης του κόμματος. Στο παρελθόν οι δυο τους είχαν κοντραριστεί και ο Φάρατζ τον είχε καλέσει να αποχωρήσει, κατηγορώντας τον ότι διχάζει το UKIP.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ