ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΤ

Μετά το Airbnb στην Κρήτη νοικιάζουν και αυτοκίνητα σε τουρίστες

φωτογραφία: pixabay.com
φωτογραφία: pixabay.com

Έξτρα εισόδημα προσπαθούν να εξασφαλίσουν πολλοί Κρητικοί όχι μόνο ενοικιάζοντας τα σπίτια τους αλλά και τα αυτοκίνητα και τις μηχανές τους σε ξένους επισκέπτες. 

Οπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της εφημερίδας Πατρίς ο διευθυντής του ΕΟΤ Κρήτης, Άρης Στρατάκης, το ενδιαφέρον του κόσμου να διαθέσει το Ι.Χ. του για ενοικίαση είναι εντυπωσιακά μεγάλο, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. 

«Αυτή είναι η νέα μόδα» σχολίασε. Δεχόμαστε πάρα πολλά τηλεφωνήματα απ’ όλη την Κρήτη από ανθρώπους που ζητούν πληροφορίες για το πώς μπορούν να πάρουν τη σχετική άδεια και πολλοί απ’ αυτούς έχουν ήδη πάρει άδεια. Πλέον η διαδικασία είναι απλή και αφορά και εκείνους που θέλουν να διαθέσουν τα και αυτοκίνητά τους και με οδηγό δηλαδή ίδιους. 

Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να υποβάλουν μια αίτηση στον ΕΟΤ, να προσκομίσουν πιστοποιητικό ταξινόμησης και φωτοαντίγραφο άδειας κυκλοφορίας για το εκμισθούμενο όχημα, το οποίο πρέπει να έχει μέγιστο χρόνο κυκλοφορίας 7 χρόνια, παράβολο υπέρ Δημοσίου 100 ευρώ, πλέον χαρτοσήμου. 
Όσον αφορά στις μισθώσεις κατοικιών, το ενδιαφέρον παραμένει αφού και σε αυτή την περίπτωση οι διαδικασίες είναι απλές και όχι χρονοβόρες ακόμη και αν θέλουν να πάρουν άδεια από ΕΟΤ. 

Ο κ. Στρατάκης σημείωσε «Εκείνοι, που θέλουν να ενοικιάζουν το σπίτι τους, μπορούν να το κάνουν, όπως προβλέπει ο νόμος για 90 ημέρες παρέχοντας μόνο κλινοσκεπάσματα. Πρέπει να μπουν στο ΤΑΞΙΝΕΤ και να δηλώσουν μέχρι 2 ακίνητα στο μητρώο. 

Στη δεύτερη περίπτωση χρειάζεται αίτηση με στοιχεία για την άδεια της οικοδομής και το τοπογραφικό προκειμένου να τους χορηγηθεί αριθμός μητρώου από τον ΕΟΤ. Η όλη διαδικασία τελειώνει σε μια εβδομάδα». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.