O πρωτοπόρος Ρόμπερτ Γουίλσον στήνει γλυπτό στο Μουσείο της Ακρόπολης [εικόνα] - iefimerida.gr

O πρωτοπόρος Ρόμπερτ Γουίλσον στήνει γλυπτό στο Μουσείο της Ακρόπολης [εικόνα]

φωτογραφία: facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει το μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός της documenta 14 στην Αθήνα παρουσιάζοντας στο αίθριο του ισογείου το φωτεινό γλυπτό του Ρόμπερτ Γουίλσον «La Traviata».

To έργο αυτό του πολυβραβευμένου καλλιτέχνη είναι μια ήρεμη σύνθεση, με ήπιες χρωματικές εναλλαγές και απλές φωτεινές ράβδους γύρω από τρεις άξονες, που γοητεύει τον θεατή.

O πρωτοπόρος Ρόμπερτ Γουίλσον στήνει γλυπτό στο Μουσείο της Ακρόπολης [εικόνα]  | iefimerida.gr 0

«Είναι ένα φανταστικό σκηνικό που επιτρέπει στον παρατηρητή να συλλογιστεί. Το φως, προκαλεί ηρεμία που ενισχύει τις αισθήσεις, κάτι που τον βοηθά να ακούσει και να αντιληφθεί το περιβάλλον» αναφέρει για το έργο του.

Πολυδιάστατος καλλιτέχνης, ένας από τους πιο σημαντικούς και καταξιωμένους δημιουργούς του παγκόσμιου θεάτρου παρουσιάζει για ακόμα μία φορά μέρος της τέχνης του στην Αθήνα.

Στην καριέρα του, μια σειρά από διεθνούς κύρους συνεργασίες με αστέρες της υποκριτικής, του χορού, της ροκ, διανοούμενους και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Το φως που παρουσιάζει στην Αθήνα, είναι μία παράμετρος που πάντα τον αφορά στις παραστάσεις του. Για παράδειγμα, υπάρχει παράσταση στο ενεργητικό του, «ο μαύρος καβαλάρης» που απαίτησε 5.000 εναλλαγές φωτός.

Στην Ελλάδα τον έχουμε δει μεταξύ άλλων με την «Περσεφόνη» στο Φεστιβάλ Δελφών του 1996, με τον «Προμηθέα» το 2001 στο Μέγαρο, με το «Rumi, in the blink of the eye» στο Παλλάς, με το «Κουαρτέτο» του Χάινερ Μύλλερ και την Ιζαμπέλ Ιπέρ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Την «Οπερα της Πεντάρας» στο «Παλλάς», αλλά και την «Τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ» του Μπέκετ, με τον ίδιο ερμηνευτή, στο «Θέατρον» του ελληνικού Κόσμου, ενω είδαμε και την προσέγγισή του στην Οδύσσεια του Εθνικού.

O πρωτοπόρος Ρόμπερτ Γουίλσον στήνει γλυπτό στο Μουσείο της Ακρόπολης [εικόνα]  | iefimerida.gr 1

Σκηνοθέτης, εικαστικός και σκηνογράφος, έχει ασχοληθεί με τη χορογραφία, τη ζωγραφική, τη γλυπτική και την περφόμανς, ο Ρόμπερτ Γουίλσον παρουσιάζει με το έργο του «La Traviata» μία μοντέρνα σύνθεση που θα παραμείνει στο Μουσείο μέχρι τον Οκτώβριο του 2017.

O πρωτοπόρος Ρόμπερτ Γουίλσον στήνει γλυπτό στο Μουσείο της Ακρόπολης [εικόνα]  | iefimerida.gr 2

Αυτή, είναι μόνο η αρχή της συνεργασίας του με το Μουσείο της Ακρόπολης. Η είσοδος στο ισόγειο όπου εκτίθεται το γλυπτό είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρόμπερτ Γουίλσον μουσείο ακρόπολης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ