«Μυστήριο» η διαπραγμάτευση: «Πυρετός» παρασκηνιακών επαφών για το κλείσιμο της αξιολόγησης - iefimerida.gr

«Μυστήριο» η διαπραγμάτευση: «Πυρετός» παρασκηνιακών επαφών για το κλείσιμο της αξιολόγησης

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Επτασφράγιστο μυστικό κρατούν από την κυβέρνηση τα ακριβή αποτελέσματα των έως τώρα διαπραγματεύσεων, οι οποίες κατά πληροφορίες του iefimerida συνεχίζονται τις τελευταίες ώρες σε παρασκηνιακό επίπεδο και με αμείωτη ένταση.

Στο κυβερνητικό επιτελείο, το οποίο έχει προς στιγμήν μετακομίσει στις Βρυξέλλες, παρότι υπάρχουν ψήγματα αισιοδοξίας εξακολουθούν να μην μιλούν με χρονοδιαγράμματα. Και θεωρούν εκ των ων ουκ άνευ ότι για να επιτευχθεί staff level agreement θα πρέπει να ακολουθήσει ακόμη ένας γύρος διαβουλεύσεων με την επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα. Και αν όλα κυλήσουν ομαλά, δεν αποκλείεται ακόμα και να επικυρωθεί το κλείσιμο της συμφωνίας στο eurogroup της Μάλτας στις 7 Απριλίου.

Οι συζητήσεις κυβέρνησης και δανειστών έχουν περάσει πλέον στον πιο σκληρό τους πυρήνα. Σκληρό παζάρι εξακολουθεί να γίνεται για τις συντάξεις (και συγκεκριμένα για τον χρονικό ορίζοντα βάσει του οποίου θα ξεκινούν οι περικοπές) καθώς και για τα αντίμετρα και δη για τον ΕΝΦΙΑ.

Ψηλά στην ατζέντα τα εργασιακά

Ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης είναι και τα εργασιακά. Ενδεικτική, είναι η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου σε συνέντευξή του στη realnews, ότι: «η κυβέρνηση δίνει μάχη για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Με ενδιαφέρον τέλος αναμένονται οι επαφές που θα έχει στο περιθώριο της Συνόδου ο κ. Τσίπρας, ενώ έπειτα από τις επιστολές στους Γιούνκερ και Τουσκ και την απάντηση του προέδρου της Κομισιόν η Αθήνα εκφράζει ικανοποίηση καθώς θεωρεί ότι έχει λάβει στήριξη μέσα από τις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διαπραγμάτευση εργασιακά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ