Μακελάρης του Λονδίνου: Από χαμογελαστό σχολιαρόπαιδο, αιμοσταγής τζιχαντιστής [εικόνες] - iefimerida.gr

Μακελάρης του Λονδίνου: Από χαμογελαστό σχολιαρόπαιδο, αιμοσταγής τζιχαντιστής [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Daily Mail
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φωτογραφικά ντοκουμέντα απ’ τη σχολική ζωή του ισλαμιστή τρομοκράτη που θέρισε ζωές στην καρδιά του Λονδίνου έφερε στο φως η Daily Mail.

Ο Καλίντ Μασούντ, που το βαφτιστικό του όνομα ήταν Άντριαν Ελμς, γεννήθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων του 1964 στο Ντάρτφορντ. Φοίτησε στο γυμνάσιο Huntleys στο Τάνμπριτζ Γουέλς της νοτιοανατολικής Αγγλίας και εκείνη την περίοδο τον περιέγραφαν ως έναν «λαμπρό» μαθητή και εξαιρετικό αθλητή, που δεν ενδιαφερόταν καθόλου για τη θρησκεία.

Εκείνη την περίοδο είχε πάρει το επώνυμο Ατζάο του πατριού του Φίλιπ. Στις φωτογραφίες διακρίνεται να χαμογελά μεταξύ των συμμαθητών του, που δηλώνουν σήμερα σοκαρισμένοι με την εξέλιξή του.

Μακελάρης του Λονδίνου: Από χαμογελαστό σχολιαρόπαιδο, αιμοσταγής τζιχαντιστής [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Ένας παλιός φίλος του, ο Κέντον Τιλ, είπε ότι ο Άντριαν ήταν αποδέκτης πολλών ρατσιστικών σχολίων επειδή ήταν ο μοναδικός μαύρος στο σχολείο, αλλά το συνήθισε και «πάντα προσπαθούσε να είναι δημοφιλής». Η φιλία τους όμως σταμάτησε όταν ο Άντριαν έμπλεξε με τα ναρκωτικά.

«Ήμασταν καλοί φίλοι για 3-4 χρόνια. Ήταν λαμπρό παιδί, πολύ μελετηρός και πολύ καλός στα αθλήματα – σε όλα ήταν καλός. Και στο ποδόσφαιρο.

Δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με τη θρησκεία. Ήταν πολύ φιλικός και γελαστός. Πρέπει να ήταν το μοναδικό μαύρο παιδί στο σχολείο. Βίωσε το ρατισμό, αλλά όχι πολύ γιατί προσπαθούσε πάντα να είναι δημοφιλής.

Κάναμε παρέα μέχρι που τελειώσαμε το σχολείο, Ήρθε, όμως σ’ ένα πάρτι στο σπίτι μου με κάτι φίλους του αφού είχαν καπνίσει χασίς κι η μάνα μου τους πέταξε όλους έξω. Έκτοτε χάσαμε επαφή.

Αλλά ήταν ένα φυσιολογικό παιδί -κάναμε πλάκες. Εκείνη την εποχή ήταν καλός στη χημεία και νομίζω ότι ήθελε να σπουδάσει φαρμακοποιός ή κάτι τέτοιο.»

Μακελάρης του Λονδίνου: Από χαμογελαστό σχολιαρόπαιδο, αιμοσταγής τζιχαντιστής [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Μεγαλώνοντας ο Άντριαν απέκτησε το παρατσούκλι «βαμπίρ» και το 2000 στη διάρκεια ενός καυγά μ’ έναν ιδιοκτήτη καφετέριας τον χαράκωσε στο πρόσωπο. Εκείνη την εποχή ζούσε σ’ ένα χωριό του Ανατολικού Σάσεξ με την πρώτη γυναίκα και τα παιδιά του. Στο δικαστήριο, που τον καταδίκασε σε διετή φυλάκιση, ο 35χρονος τότε Άντριαν Έλμς είπε ότι είχε εξοργιστεί λόγω της ρατσιστικής συμπεριφοράς της τοπικής κοινότητας απέναντί του. Υποστήριξε ότι οι χωρικοί τον είχαν «εξοστρακίσει» επειδή είχαν μια συγκεκριμένη «άποψη για τους μαύρους».

Μακελάρης του Λονδίνου: Από χαμογελαστό σχολιαρόπαιδο, αιμοσταγής τζιχαντιστής [εικόνες]  | iefimerida.gr 2
Μακελάρης του Λονδίνου: Από χαμογελαστό σχολιαρόπαιδο, αιμοσταγής τζιχαντιστής [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Τρία χρόνια αργότερα, μετά την αποφυλάκισή του, ξαναμπήκε στη φυλακή επειδή μαχαίρωσε στο πρόσωπο έναν 22χρονο, εγκαταλείποντάς τον αιμόφυρτο στην είσοδο ενός γηροκομείου. Το θύμα χρειάστηκε να υποβληθεί σε πλαστική επέμβαση μετά την επίθεση αυτή. Αργότερα καταδικάστηκε για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης από πρόθεση και κατοχή όπλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για την επίθεση εκείνη φυλακίστηκε και πιστεύεται ότι η ροζοσπαστικοποίησή του μπορεί να άρχισε στη φυλακή όπου συνάντησε εξτρεμιστές και ασπάστηκε το Ισλάμ, προτού μετακομίσει για τέσσερα χρόνια στη Σαουδική Αραβία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ