Τα «ροζ ταξί» του Πακιστάν – Αποκλειστικά για γυναίκες [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα «ροζ ταξί» του Πακιστάν – Αποκλειστικά για γυναίκες [εικόνες]

Φωτογραφία: SHUTTERSTOCK
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μία προσπάθεια να περιοριστούν τα κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης των γυναικών, μία εταιρεία στο Πακιστάν, σε συνεργασία με Άγγλους επενδυτές, εισήγαγε τα «Ροζ Ταξί».

Πρόκειται για υπηρεσία που απασχολεί αποκλειστικά γυναίκες οδηγούς και αφορά μόνο σε γυναίκες πελάτισσες.

Αρχικά, στο Καράτσι διατίθενται 10 ταξί με 36 γυναίκες οδηγούς ενώ μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες, η υπηρεσία αναμένεται να επεκταθεί στην Λαχώρη και το Ισλαμαμπάντ.

Τα «ροζ ταξί» του Πακιστάν – Αποκλειστικά για γυναίκες [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Η σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών είναι σημαντική υπόθεση στο Πακιστάν» λέει ο συνιδρυτής Arif Khan ενώ πρόσφατη έρευνα από το Αστικό Ινστιτούτο Ερευνών, ανέφερε ότι ποσοστό 55% των γυναικών είτε αισθάνονται ανασφαλείς είτε έχουν πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ωστόσο, οι οδηγοί των ροζ ταξί δεν είναι απλά όμορφες παρουσίες και καλές οδηγοί.

Τα «ροζ ταξί» του Πακιστάν – Αποκλειστικά για γυναίκες [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Πρόκειται για γυναίκες ειδικά εκπαιδευμένες σε πολεμικές τέχνες και τεχνικές αυτοάμυνας, προκειμένου να προστατεύουν τον εαυτό τους αλλά και τις πελάτισσές τους.

Ως δικλείδα ασφαλείας ωστόσο, οι οδηγοί έχουν εγκατεστημένες και ειδικές εφαρμογές, όπου τα κεντρικά γραφεία μπορούν να εντοπίσουν το «στίγμα» των ροζ ταξί ανά πάσα στιγμή.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία αναμένεται σύντομα να επεκταθεί και στα λεωφορεία με την κυβέρνηση να υπολογίζει ότι αρκετά από τα 500 οχήματα, που θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους σύντομα, να είναι και αυτά στη λογική των «ροζ ταξί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πακιστάν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ