Νέο επάγγελμα: Καθαριστήρια για sneakers [εικόνες] - iefimerida.gr

Νέο επάγγελμα: Καθαριστήρια για sneakers [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τις ΗΠΑ, όπου η μάρκα Jason Markk προτείνει καθαρισμό και ειδικά προϊόντα στα καταστήματά της στο Λος Αντζελες, τα καθαριστήρια αποκλειστικά για αθλητικά παπούτσια έφτασαν και στη Γαλλία.

Στο Παρίσι, στην Τουλούζη και στη Λίλ, οι εν λόγω υπηρεσίες ξαναδίνουν ζωή στα αγαπημένα σας παπούτσια. Καθαρισμός, ανανέωση ή ό,τι άλλο χρεαστεί.
Σημάδι της εποχής, τα sneakers αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εμφάνισης όλο και περισσότερων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Τα εν λόγω παπούτσια δεν είναι εύκολο να τα καθαρίσει κανείς, χωρίς να τα καταστρέψει. Ετσι γεννήθηκε η ιδέα για ειδικά καθαριστήρια που κάνουν εξειδικευμένη δουλειά.

Νέο επάγγελμα: Καθαριστήρια για sneakers [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Στο Παρίσι, η αλυσίδα Sneakers & Chill, ή στην Λιλ το κατάστημα BBB Shop δεν προλαβαίνουν τις παραγγελίες.
Στο Παρίσι, η ιδέα ξεκίνησε από τρεις γάλλους, το 2016, οι οποίοι ήθελαν να προσφέρουν περισσότερες και πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες από ένα τσαγκαράδικο. Ετσι γεννήθηκε η ιδέα της μάρκας Sneakers & Chill. «Ολος ο κόσμος φοράει baskets. Οι δουλειές πάνε καλά».

Νέο επάγγελμα: Καθαριστήρια για sneakers [εικόνες] | iefimerida.gr 1


«Το πλυντήριο είναι ο χειρότερος εχθρός του αθλητικού παπουτσιού, ειδικά αν έχει και δέρμα. Το πλυντήριο χαλάει τη φόρμα και τα χρώματα», δηλώνουν οι δημιουργοί της φίρμας Sneakers & Chill. «Για να συντηρήσεις καλά ένα αθλητικό παπούτσι, ειδικά αν είναι ακριβό, απαιτεί λεπτοδουλειά. Χρειάζεται οδοντόβουρτσα με σκληρές τρίχες και καλά προϊόντα που δεν τα έχουν όλοι».
Τα εν λόγω καταστήματα απέκτησαν φανατικούς πελάτες. «Καθαρίζουμε τουλάχιστον 300 ζευγάρια το μήνα» δηλώνουν οι ιδιοκτήτες.

Νέο επάγγελμα: Καθαριστήρια για sneakers [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Αναλαμβάνουν κάθε είδους αθλητικά: από Stan Smith ή Puma, αθλητικά πολυτελείας ή running, ή ακόμη και παπούτσια για skateboarding όπως τα Nike SB. Το φαινόμενο αφορά όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας, αλλά ειδικά τις ηλικίες 20-35. «Σήμερα τα αθλητικά ξεκινούν από τα μωρά ως τα άτομα 70 ετών. Μας φέρνουν ακόμη και παπούτσια που βρίσκονται στο τέλος τους και τα ζωντανεύουμε», δηλώνουν οι ιδιοκτήτες.
Ο καθαρισμός γίνεται στο χέρι, με ειδικά προϊόντα. Ορισμένα μοντέλα παρουσιάζουν μεγάλες δυσκολίες. «Τα Air Max για παράδειγμα, όταν κιτρινίζει η σόλα, πρέπει να βγάλουμε το χρώμα και να περάσουμε έξι ή οκτώ χέρια από πάνω», δηλώνουν.

Νέο επάγγελμα: Καθαριστήρια για sneakers [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Στα καταστήματα Sneakers & Chill εργάζονται νέοι που βγαίνουν από σχολές Τέχνης ή υπάλληλοι που έχουν πάθος με τα αθλητικά τους. Ορισμένοι πελάτες ζητούν ζωγραφιές και σχήματα πάνω στα αθλητικά τους και οι ειδικοί ανταποκρίνονται.
Τιμές: μεταξύ 10-20 ευρώ για ένα βασικό καθαρισμό, στο BBB Shop
19 ευρώ ο καθαρισμός στο Sneakers & Chill, 49 ευρώ για το φρεσκάρισμα και 60 ευρώ για πιο προσωπικές εργασίες.

Νέο επάγγελμα: Καθαριστήρια για sneakers [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καθαριστήρια sneakers
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ