Ολοκληρώνεται η προκαταρκτική εξέταση για τον Αρτέμη Σώρρα και την «Ελλήνων Συνέλευσις» - iefimerida.gr

Ολοκληρώνεται η προκαταρκτική εξέταση για τον Αρτέμη Σώρρα και την «Ελλήνων Συνέλευσις»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την κατάθεση και των τελευταίων υπομνημάτων των μαρτύρων που είχαν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου, κλείνει ο κύκλος της προκαταρκτικής εξέτασης για τον φυγόποινο Αρτέμη Σώρρα και τα επτά ηγετικά στελέχη της «Ελλήνων Συνέλευσις» που είχαν κληθεί από την εισαγγελέα να δώσουν εξηγήσεις.

Τα αδικήματα που ερευνήθηκαν είναι αυτά της απάτης και της σύστασης, διεύθυνσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, αλλά και της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της διέγερσης πολιτών σε βιαιοπραγίες ή της αμοιβαίας διχόνοιας.

Από τις καταθέσεις, τα έγγραφα 20.000 σελίδων και το οπτικό υλικό που έχει συγκεντρώσει η εισαγγελέας θα καταλήξει στο εάν ο Αρτέμης Σώρρας και ακόμα επτά στελέχη της «Ελλήνων Συνέλευσις» ηγούνται μίας εγκληματικής οργάνωσης, που στόχο έχει να εξαπατήσει αθώους πολίτες και να τους μετατρέψει σε οπαδούς. Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες…

Η εισαγγελέας έχει στη διάθεση της έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και καταθέσεις μαρτύρων σύμφωνα με τις οποίες οι τράπεζες Εθνική, Πειραιώς, Αττικής, Alpha και Eurobank ενημερώνουν πως οι λογαριασμοί Σώρρα, όχι απλώς δεν υπάρχουν αλλά δεν έχουν ούτε καν τη μορφή ενός κανονικού λογαριασμού τράπεζας.

Μεταξύ των μαρτύρων που έχουν καταθέσει και πρώην μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις», τα οποία όταν αποχώρησαν δέχτηκαν ακόμα και απειλές.

Πάντως στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησαν τα μέλη της Ε.ΣΥ. σε κεντρικό ξενοδοχείο, η διευθύνουσα σύμβουλος της οργάνωσης υποστήριξε ότι η έρευνα βασίζεται σε «σκουπίδια» και ότι μέχρι σήμερα τα επτά ηγετικά στελέχη δεν είχαν καταθέσει στην εισαγγελία, γιατί δεν είχαν καταλάβει ποια ακριβώς ήταν η κατηγορία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ