Κονγκό: Ανακαλύφθηκαν 10 μαζικοί τάφοι -Σε εκατοντάδες υπολογίζονται τα πτώματα - iefimerida.gr

Κονγκό: Ανακαλύφθηκαν 10 μαζικοί τάφοι -Σε εκατοντάδες υπολογίζονται τα πτώματα

Φωτογραφία: RODRIQUE NGOWI/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μία μακάβρια ανακάλυψη ήρθαν αντιμέτωπες οι αρμόδιες υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών στη Δημοκρατία του Κονγκό, όταν ειδοποιήθηκαν για την ύπαρξη 10 ομαδικών τάφων, στην επαρχία της κεντρική Kasai.

Τρεις από τους τάφους, μάλιστα, είναι πρόσφατοι και εικάζεται ότι έχουν τα πτώματα στρατιωτών της πολιτοφυλακής, που σκοτώθηκαν από την αστυνομία τον περασμένο μήνα, ενώ οι υπόλοιποι επτά υπολογίζεται ότι έγιναν μεταξύ Αυγούστου και Δεκέμβρη του 2016, όταν οι δυνάμεις του Κονγκό σκότωσαν τον ηγέτη και επαναστάτη Kamwina Nsapum, γεγονός που αποτέλεσε αφορμή για την έναρξη αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ κυβέρνησης και των ακολούθων του.

Ο αριθμός των νεκρών υπολογίζεται σε κάποιες εκατοντάδες αν και δεν έχει οριστεί ακριβώς, λένε οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Ωστόσο, εκτός από το ίδιο το γεγονός, σοκάρει και η αποκάλυψη ότι ορισμένα πτώματα δεν ήταν καλά θαμμένα, με αποτέλεσμα μέλη τους να έχουν ξεθαφτεί από ζώα.

Η Barbara Matasconi, συντονίστρια της τοπικής υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε ότι «Αυτόν το μήνα, στάλθηκε στην κυβέρνηση μία αρκετά ακριβής αναφορά με συγκεκριμένες ημερομηνίες και τοποθεσίες, που διευκρίνιζαν το πού βρίσκονταν οι τρεις μαζικοί τάφοι γύρω από το Tshimbulu. Το Δεκέμβριο ωστόσο του 2016, προωθήσαμε στις αρχές τις πληροφορίες που είχαμε αναφορικά με επτά μαζικούς τάφους, οι οποίοι χρονολογούνταν στα τέλη του Σεπτέμβρη στην επαρχία Demba».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κονγκό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ