Απίστευτο: Ο Φρανσουά Φιγιόν κατηγόρησε ονομαστικά τον Φρανσουά Ολάντ ότι δίνει τα στοιχεία εναντίον του - iefimerida.gr

Απίστευτο: Ο Φρανσουά Φιγιόν κατηγόρησε ονομαστικά τον Φρανσουά Ολάντ ότι δίνει τα στοιχεία εναντίον του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υποψήφιος του συντηρητικού κόμματος κατηγόρησε ευθέως τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ για τις «διαρροές» στοιχείων εναντίον του και κατήγγειλε ένα «κρατικό σκάνδαλο».


Ο Φιγιόν κατηγόρησε τον Ολάντ ότι δημιούργησε «ένα γραφείο παρακολουθήσεων» στο προεδρικό μέγαρο το οποίο έδινε στις εφημερίδες στοιχεία εναντίον του, μιλώντας ζωντανά σε πολιτική εκπομπή.
Πριν ολοκληρωθεί η εν λόγω εκπομπή, ο γάλλος πρόεδρος εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας «κατηγορηματικά τις ψευδείς εικασίες του Φρανσουά Φιγιόν».
«Η κυβέρνηση δεν αναμείχθηκε ποτέ σε καμία δικαστική εξέλιξη», αναφέρει η ανακοίνωση του γάλλου προέδρου και διαβεβαιώνει ότι ο Φρανσουά Ολάντ δεν είχε ενημέρωση για τις δικαστικές περιπέτειες του κ. Φιγιόν, τις οποίες αποκαλεί «ιδιαίτερα σοβαρές», παρά μόνο μέσω του Τύπου.
«Οι εικασίες του κ. Φιγιόν προκαλούν μια αφόρητη διαταραχή στην προεκλογική εκστρατεία», σημειώνει η ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.
«Αυτό το σκάνδαλο δεν αφορά το Κράτος αλλά ένα πρόσωπο το οποίο θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης», καταλήγει η ανακοίνωση.


Τι είπε ο Φιγιόν στο κανάλι
«Εδώ και δύο μήνες ο Τύπος ρίχνει πάνω μου καταιγίδες λάσπης», εξερράγη ο Φιγιόν, μιλώντας στην πολιτική εκπομπή, απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν «είναι ένας άνθρωπος του χρήματος».
«Συχνά σκέπτομαι τον Πιέρ Μπερεγκοβουά», πρόσθεσε ο Φιγιόν, αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό του Μιτεράν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για ένα κρυφό δάνειο και αυτοκτόνησε το 1993.
«Τώρα καταλαβαίνω τι τον έκανε να φτάσει σε αυτή την ακρότητα», πρόσθεσε το Φιγιόν.

Και συνέχισε βάζοντας στο στόχαστρο τον Φρανσουά Ολάντ:
«Υπάρχει ένα βιβλίο το οποίο θα κυκλοφορήσει αυτές τις ημέρες, διάβασα μερικές σελίδες, γράφηκε από δημοσιογράφους που δεν είναι φίλοι μου, γιατί δύο εξ αυτών είναι δημοσιογράφοι
της εφημερίδας Canard enchaîné. […] Είναι ένα βιβλίο που εξηγεί πώς ο Φρανσουά Ολάντ υποκλέπτει και ακούει δικαστικές συνομιλίες που τον ενδιαφέρουν στο γραφείο του, και αυτό είναι κάτι εντελώς παράνομο
». Και συνέχισε:
«Εγώ, απόψε, ζητάω κατηγορηματικά, να ανοίξει μια έρευνα για τις αποκαλύψεις που γίνονται σε αυτό το βιβλίο, γιατί πρόκειται για ένα κρατικό σκάνδαλο».
Ενας από τους συγγραφείς του βιβλίου που έχει τίτλο «Bienvenue Place Beauvau. Police : les secrets inavouables d’un quinquennat» (Καλωσήλθατε στο υπουργείο Εσωτερικών. Αστυνομία: τα ανομολόγητα μυστικά μιας προεδρικής θητείας», Didier Hassoux, διέψευσε τα λεγόμενα του Φρανσουά Φιγιόν μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο Franceinfo.
«Δεν έχουμε γράψει ποτέ κάτι τέτοιο. Ο μόνος άνθρωπος που πιστεύει ότι υπάρχει ένα γραφείο παρακολουθήσεων στο προεδρικό μέγαρο είναι ο Φρανσουά Φιγιόν. Το πιστεύει τόσο πολύ που στις 24 Ιουνίου 2014 (…) συνάντησε τον Jean-Pierre Jouyet, το νούμερο 2 του προεδρικού μεγάρου, και του ζήτησε να ενεργοποιήσει το γραφείο παρακολουθήσεων. Αυτό το γραφείο δεν υπάρχει», δήλωσε.
Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι ο Φρανσουά Φιγιόν «είναι ένας υποψήφιος σε απόγνωση και προσπαθεί να απαντήσει με χτυπήματα». Ο Φιγιόν ήταν φαβορί για να κερδίσει την προεδρική εκλογή στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά μετά την καταιγίδα σκανδάλων που αποκαλύφθηκαν εναντίον του, φέρεται ότι χάνει την εκλογή από τον πρώτο γύρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φιγιόν κατηγόρησε Ολάντ σκάνδαλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ