Ο Πούτιν τσακώνεται με την Ουκρανία και για την Eurovision -Πώς ξέσπασε ο «πόλεμος» - iefimerida.gr

Ο Πούτιν τσακώνεται με την Ουκρανία και για την Eurovision -Πώς ξέσπασε ο «πόλεμος»

Φωτογραφία: Εuroviosion.tv
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέλος δεν έχει η κόντρα Ουκρανίας- Ρωσίας για τον διαγωνισμό της Eurovision, μετά την απόφαση της διοργανώτριας χώρας (Ουκρανία) να μην επιτρέψει στην Ρωσίδα τραγουδίστρια να εμφανιστεί live στο διαγωνισμό.

Προκειμένου να βρεθεί μία ενδιάμεση λύση, η EBU πρότεινε στην Ρωσίδα τραγουδίστρια να τραγουδήσει ζωντανά μέσω δορυφορικής σύνδεσης, το οποίο όμως απορρίφθηκε από την κρατική τηλεόραση Ρωσία, χαρακτηρίζοντάς την ως «περίεργη» πρόταση.

Στην ανακοίνωση της EBU που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της, αναφέρεται «ότι η EBU εργάστηκε εντατικά με σκοπό να αναζητήσει λύση σ' αυτή την κατάσταση και πήρε μια άνευ προηγουμένου απόφαση να προτείνει στο Πρώτο κανάλι, να διοργανώσει την δορυφορική μετάδοση της εμφάνισης της Τζούλια Σαμοΐλοβα, στην οποία απαγορεύτηκε η είσοδο στην Ουκρανία, ώστε παρόλα αυτά να μπορέσει να συμμετάσχει στον Διαγωνισμό Eurovision-2017»

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει στην Τζούλια Σαμοΐλοβα να συμμετάσχει, επειδή πραγματοποίησε συναυλία στην Κριμαία, την οποία η Μόσχα προσάρτησε το 2014. Η στάση της Ουκρανίας, μάλιστα, φαίνεται να έχει κάνει έξω φρενών τον Πούτιν, ο οποίος καλεί το Κίεβο να αναθεωρήσει την απόφασή του.

Πάντως στα 60 χρόνια Eurovision, το να γίνει μέσω δορυφορικής σύνδεσης η συμμετοχή της Ρωσίας στο διαγωνισμό είναι κάτι πρωτόγνωρο, καθώς δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο ποτέ στα χρονικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εurovision ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ