Tραμπ: «Δεν μπορεί να τα πηγαίνω τόσο άσχημα όσο λέτε αφού είμαι πρόεδρος ενώ εσείς όχι» - iefimerida.gr

Tραμπ: «Δεν μπορεί να τα πηγαίνω τόσο άσχημα όσο λέτε αφού είμαι πρόεδρος ενώ εσείς όχι»

Φωτογραφία:AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αμερικάνος Πρόεδρος έδωσε συνέντευξη στην Time όπου και προκάλεσε αντιδράσεις με τα λεγόμενα του ενώ παράλληλα κατάφερε να αποφύγει κάποιες σημαντικές ερωτήσεις.

Είναι πλέον γνωστό ότι ο Τραμπ (στην σύντομη πολιτική του καριέρα) συνηθίζει να κάνει κάποιες αμφιλεγόμενες δηλώσεις. Μια από αυτές συνέβη όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε κάτι αναφορικά με την έως τώρα πορεία του και ο ίδιος απάντησε: «Δεν μπορεί να τα πηγαίνω τόσο άσχημα όσο λέτε αφού είμαι πρόεδρος ενώ εσείς όχι».

Επιπροσθέτως, ο Τραμπ φάνηκε ιδιαίτερα έξυπνος στο να αποφεύγει συστηματικά κάποιες ερωτήσεις με τις οποίες ένιωθε άβολα. Όταν ρωτήθηκε για την φήμη του στον Λευκό Οίκο ή για την σχέση που διατηρεί με την Μυστική Υπηρεσία της Αμερικής, ο πρόεδρος το μόνο επαναλάμβανε διαρκώς είναι ότι «κληρονόμησα ένα χάος».

Σύμφωνα με τον ίδιο δε, το «χάος» στο οποίο αναφέρθηκε τόσες φορές, έχει να κάνει με τις καταστάσεις στην Β. Κορέα και την Μέση Ανατολή, όπως επίσης και με τις ανακριβείς στατιστικές της εθνικής απασχόλησης και ανεργίας και τις εμπορικές συναλλαγές.

«Κληρονόμησα ένα χάος με τις δουλειές, πέρα από το ζήτημα των στατιστικών που όπως ξέρετε τα δικά μου στατιστικά είναι καλύτερα, αλλά δεν είναι τόσο οι στατιστικές όσο ότι υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που δεν μπορούν να βρουν δουλειά» είπε ο πρόεδρος των Η.Π.Α.

Εντωμεταξύ, δεν υπάρχει κάποιο αξιόπιστο στοιχείο που να υποδηλώνει ότι οι στατιστικές του Τμήματος Εργασίας είναι ανακριβείς.

Σε ένα άλλο φλέγον ζήτημα, ο διευθυντής του FBI James Comey, έδωσε εκτεταμένη μαρτυρία στο Κογκρέσο στις 20 Μαρτίου, δηλώνοντας ότι η υπηρεσία του δεν βρήκε καμία πληροφορία που να επιβεβαιώνει τις κατηγορίες που έκανε ο Τραμπ στο twitter, όταν και υποστήριζε ότι ο Ομπάμα παρακολουθούσε το Trump Tower κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο Τραμπ σε απάντηση στην ερώτηση του αν πιστεύει πως οι δηλώσεις του Comey ήταν τυπικές της ρητορικής που κρατάει απέναντι στον δημοσιογραφικό τύπο απάντησε:

«Ξέρω ότι θα γράψετε ένα κακό άρθρο γιατί πάντα αυτό κάνετε... Αλλά οι υποκλοπές δεδομένων που χρησιμοποιηθήκαν βοηθάνε. Εντάξει... Πρωτοσέλιδο, 20 Ιαουναρίου. Τώρα στην δεύτερη εκδοχή τους, τα κατέβασαν όλα από το διαδίκτυο» είπε ο Τραμπ αναφερόμενος σε ένα άρθρο πάνω στο ζήτημα από τους New York Times.

Δεν θέλησε να διευκρινίσει τι ακριβώς ήθελε να πει και αντ’αυτού στράφηκε στο να κατηγορήσει αυτούς που προκαλούν τις «διαρροές» μέσα στην κυβέρνηση -πιθανών και την ίδια του την διεύθυνση- που διαρρεύσαν πληροφορίες για τον πρώην διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Michael Flynn αλλά και για τις συζητήσεις του Τραμπ με το Μεξικό και την Αυστραλία.

Όταν εντέλει ρωτήθηκε για το αν ανησυχεί για τις κατηγορίες που κάνει σχετικά με τις υποκλοπές, τις παρακολουθήσεις, τις στατιστικές μελέτες και με άλλα ζητήματα που θίγουν την «αξιοπιστία» του, ο Τραμπ είπε: «Πες μου ακριβώς τι είναι λάθος! Ειλικρινά θέλω να μου πεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ