Περιφέρεια Κρήτης: Παίρνει το 30% της χρηματοδότησης του προγράμματος Interreg Ελλάδα-Κύπρος - iefimerida.gr

Περιφέρεια Κρήτης: Παίρνει το 30% της χρηματοδότησης του προγράμματος Interreg Ελλάδα-Κύπρος

Φωτογραφία: Intime
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Κρήτη είναι ικανοποιημένη από τη χρηματοδότηση του προγράμματος Interreg Ελλάδα-Κύπρος, καθώς ξεπερνά συνολικά το 30% -του προγράμματος- και θα λάβει 15-20 εκατ. ευρώ.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο περιφερειάρχης, Στ. Αρναουτάκης, μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Ηρακλείου και πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης, Βασίλη Λαμπρινό και τον δήμαρχο Μαλεβιζίου, Κώστα Μαμουλάκη αλλά και τη χθεσινή συμμετοχή του σε συνάντηση στη Λεμεσό για το πρόγραμμα.

Στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκε η πορεία του Interreg και εξετάστηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης για την αξιοποίηση των υφάλμυρων νερών του Αλμυρού ποταμού

Ο κ. Αρνουτάκης, σε δηλώσεις του, ανέφερε πως εξετάζονται όλα τα διαδικαστικά θέματα, ώστε να υποβληθεί η κατάλληλη πρόταση για χρηματοδότηση του έργου της αξιοποίησης του Αλμυρού. «Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν για την καλύτερη πρόταση που μπορεί να υποβληθεί και να τύχει της χρηματοδότησης», σημείωσε.

«Προσπαθούμε να βρούμε τη βέλτιστη λύση, που θα μας βοηθήσει στη χρηματοδότηση και στην επίλυση των διαδικαστικών προβλημάτων. Η σημερινή συνάντηση δεν ήταν η τελευταία, θα υπάρξουν και άλλες, ώστε να καταλήξουμε στην πιο πρόσφορη λύση», τόνισε ο δήμαρχος Ηρακλείου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου μίλησε για ένα θαύμα της φύσης στον Αλμυρό ποταμό, από τον οποίο εκβάλλονται καθημερινά κατά μέσο όρο 1.100.000 κυβικά στη θάλασσα και πρόσθεσε: «Σήμερα συζητήσαμε μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν σχετικά με τη χρηματοδότηση του έργου κατασκευής του εργοστασίου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ