John Lydon: Θα μου λείψει οδυνηρά η Βασίλισσα - iefimerida.gr

John Lydon: Θα μου λείψει οδυνηρά η Βασίλισσα

Φωτογραφία:AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο άνθρωπος που στηλίτευσε την μοναρχία με το πασίγνωστο άλμπουμ που βγήκε το 1977 «God Save the Queen» είπε πως η Βασίλισσα θα του λείψει «ως άνθρωπος» και ότι αγαπάει την βασιλική πομπή.

Θεέ σώσε την Βασίλισσα είπε κάποτε με τους Sex Pistols ο Lydon και από τι φαίνεται το εννοούσε. Σε ένα βίντεο που εμφανίστηκε ο πανκ τραγουδιστής είπε ότι το τραγούδι «ήταν για μια πολιτική κατάσταση και την υποχρέωση για υποταγή σε μια μοναρχία που σίγουρα δεν πιστεύω» αλλά μετά ξεκαθάρισε πως αυτό είναι ανεξάρτητο με τα συναισθήματα που έχει για την βασίλισσα: «θα μου λείψει οδυνηρά ως ένας άνθρωπος στον πλανήτη Γη».

Συνέχισε λέγοντας: «Δεν είναι δικό της το φταίξιμο που γεννήθηκε σε ένα επιχρυσωμένο κλουβί... Μπορώ να διορθώσω αυτό που είπα πιο πάνω; Επειδή είναι σημαντικό. Το «Θα μου λείψει» ακούστηκε λίγο δυσοίωνο και δεν το θέλω αυτό. Μακάρι να ζήσει για πολύ ακόμα. Δεν ξέρω για το πόσο ακόμα θα «βασιλεύσει» αλλά μακάρι να ζήσει για πολύ ακόμα».

Έπειτα εκμυστηρεύτηκε πως απολαμβάνει την λαμπρότητα που περιτριγυρίζει την βασιλική οικογένεια. «Αγαπώ όλη αυτήν την πομπή. Μου άρεσε πολύ ο τελευταίος γάμος. Όταν τα αεροπλάνα πέταξαν πάνω από το παλάτι; Μου θύμισε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και όλες τις σχετικές ταινίες, και το πόσο βλοσυρό ήταν να μαχόμαστε ενάντια στους Ναζί. Για μένα αυτή η σκηνή ήταν μια εισαγωγή στην ιστορία».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Lydon God save the queen
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ