Η Μουσουλμανική κοινότητα μαζεύει λεφτά για τις οικογένειες των θυμάτων από την επίθεση στο Λονδίνο - iefimerida.gr

Η Μουσουλμανική κοινότητα μαζεύει λεφτά για τις οικογένειες των θυμάτων από την επίθεση στο Λονδίνο

Φωτογραφία:AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Μουσουλμάνοι που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο οργάνωσαν μια καμπάνια αλληλεγύης μέσω της οποίας προσπαθούν να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για να τα δωρίσουν στις άτυχες οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης.

Μέσα σε μια ώρα οι οργανωτές αυτής της δράσης έχουν μαζέψει ένα ποσό κοντά στις 3.000 λίρες. Ο καθένας μπορεί να προσφέρει το ποσό που επιθυμεί σε μια ιστοσελίδα που έφτιαξαν οι διαχειριστές.

Σε επίσημη ανακοίνωση τους οι Ενωμένοι Μουσουλμάνοι του Λονδίνου δηλώσαν: «Η Βρετανική Μουσουλμανική κοινότητα δηλώνει την συμπαράσταση της σε αυτές τις δύσκολες ώρες και μέσω αυτής της προσπάθειας επιχειρούμε να βοηθήσουμε τις άμεσες ανάγκες των οικογενειών των θυμάτων».

«Παρόλο που κανένα ποσό δεν μπορεί να φέρει πίσω τους χαμένους αυτούς ανθρώπους ή να απαλύνει τον πόνο των οικογενειών τους, ελπίζουμε ότι με κάποιο τρόπο θα ελαφρύνουμε το βαρύ τίμημα που κουβαλάνε».

Ο Muddassar Ahmed, ο οποίος είναι και ο επικεφαλής της προσπάθειας, δήλωσε: «Ήμουν σε μια συνέλευση όταν το κινητό μου άρχισε να δέχεται συνεχόμενες κλήσεις. Κοιτάξαμε έξω από το παράθυρο και είδαμε αυτές τις αιματηρές εικόνες τρόμου».

«Ήταν άκρως σοκαριστικό και ήρθε από το πουθενά» είπε στους δημοσιογράφους και προσέθεσε «είναι κάτι που τελευταία ακούμε να γίνεται όλο και πιο συχνά, αλλά δεν ποτέ δεν περιμένουμε να το βιώσουμε στην πραγματικότητα».

Η κοινότητα είπε επίσης ότι «100% των χρημάτων που θα μαζευτούν μέσω αυτής της καμπάνιας θα πάνε αποκλειστικά στα θύματα και στις οικογένειες των θυμάτων που βρέθηκαν σε αυτό το τραγικό γεγονός»

Ο Mohammed Shafiq, γενικός διευθυντής του Ramadhan Foundation ζήτησε να υπάρχουν από εδώ και στο εξής περισσότερα μέτρα ασφαλείας έξω από τα τζαμιά.

Σε μια του δήλωση είπε: «Οι τρομοκράτες προσπαθούν να διχάσουν τις κοινωνίες, και οι ακροδεξιοί κάνουν την δουλειά των τρομοκρατών σπέρνοντας την διχόνοια και το μίσος, αλλά εμείς σαν Βρετανοί πολίτες θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά και να νικήσουμε την ιδεολογία της βίας».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Δυστυχώς, μετά από αυτές τις τρομοκρατικές βαρβαρότητες πολλοί αθώοι Μουσουλμάνοι μαζί με τα τζαμιά γίνονται στόχοι Μουσουλμανικής απέχθειας αλλά εμείς πρέπει να παραμείνομε σε εγρήγορση και να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να διαιρέσει τις κοινότητες μας».

Και για να κλίσει είπε:«Θέλω να σταθώ στον αστυνομικό Keith Palmer που σκοτώθηκε εν ώρα υπηρεσίας υπερασπιζόμενος με την ψυχή του την δημοκρατία: Αποτίνουμε φόρο τιμής σε εκείνον και του προσφέρουμε τις προσευχές μας, ενώ δίνουμε τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια και στους φίλους του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ