Αξιωματούχος ΕΕ: Δεν θα μας εκβιάσει η Ελλάδα στη Σύνοδο της Ρώμης με τα εργασιακά - iefimerida.gr

Αξιωματούχος ΕΕ: Δεν θα μας εκβιάσει η Ελλάδα στη Σύνοδο της Ρώμης με τα εργασιακά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιδράσεις προκαλεί η επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης να συμπεριληφθεί στη Διακήρυξη της Ρώμης παράγραφος που θα κάνει λόγο για διατήρηση του εργασιακού κεκτημένου.

Όπως αναφέρει το Reuters, «η Ελλάδα έχει κολλήσει στις ενστάσεις της να προστεθεί μια δήλωση που θα σηματοδοτήσει την 60ή επέτειο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είπαν την Πέμπτη αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα, κάτι που αποτελεί δυνητικά ενοχλητικό πλήγμα για την ΕΕ, τη στιγμή που επιδιώκει να αποκατασταθεί η ενότητά της ενόψει Brexit».

Και συνεχίζει αναφεροντας ότι «η Αθήνα έχει απειλήσει ότι δεν θα υπογράψει τη Διακήρυξη που θα χαρτογραφεί το μέλλον της ΕΕ στη μετα-Brexit εποχή, συνδέοντας τη σύμφωνη γνώμη της στο κείμενο της Διακήρυξης με τις ξεχωριστές συζητήσεις πάνω σε μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι δανειστές της, με αντάλλαγμα νέα δάνεια».

Μάλιστα, το Reuters φιλοξενεί και δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ. «Οι συζητήσεις για το κείμενο της Διακήρυξης της Ρώμης τελείωσαν, καθώς το κείμενο οριστικοποιήθηκε από τους "27"», είπε ευρωπαϊκή πηγή. «Μόνο η Ελλάδα έχει μια γενική επιφύλαξη σχετικά με το κείμενο», συμπλήρωσε.

Και όπως προσθέτει το δημοσίευμα, «η Ελλάδα έχει δηλώσει πως θέλει στο κείμενο της Ρώμης να είναι πιο ξεκάθαρο όσον αφορά τα εργασιακά δικαιώματα. Οι συζητήσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της έχουν κολλήσει ακριβώς πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα».

Ένας άλλος Ευρωπαίος διπλωμάτης που μίλησε στο Reuters ήταν πιο οξύς, σχολιάζοντας ότι οποιαδήποτε προσπάθεια από την πλευρά της Αθήνας να κερδίσει επιρροή στις διεθνείς συνομιλίες για το χρέος, κρατώντας αρνητική στάση στη Ρώμη, δεν πρέπει να πετύχει: «Δεν θα μας εκβιάσει ένα κράτος-μέλος που συνδέει ένα θέμα της ΕΕ με ένα εντελώς διαφορετικό θέμα», τόνισε ο αξιωματούχος της ΕΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ