Κατρούγκαλος: Δεν θα απειλήσουμε με βέτο στην Διακήρυξη των 27 στη Ρώμη - iefimerida.gr

Κατρούγκαλος: Δεν θα απειλήσουμε με βέτο στην Διακήρυξη των 27 στη Ρώμη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την Σύνοδο Κορυφής στη Ρώμη προ των πυλών, ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στη στάση της Αθήνας λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν πρόκειται για απειλή βέτο».

Με φόντο τις πληροφορίες πως η κυβέρνηση θα μπλοκάρει το επετειακό κείμενο, ο κ. Κατρούγκαλος μίλησε στον real fm και εξήγησε ότι «επιθυμούμε μία Κοινωνική Ευρώπη. Επιδιώκουμε μία ρητή αναφορά στην ανάγκη υπεράσπισης των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Αναφερθείς στα υπόλοιπα θέματα της διαπραγμάτευσης, δήλωσε πως «αντικειμενικά ο στόχος είναι ο Απρίλιος και τα περισσότερα θέματα εκτός από τα εργασιακά έχουν κλείσει». Ενώ σχολιάζοντας τη στάση του Ταμείου σχολίασε ότι «αυτοί που διαπραγματεύονται έχουν την αβεβαιότητα της παραμονής του ή μη στο Πρόγραμμα που θα εξαρτηθεί από τη στάση που θα κρατήσει η αμερικανική κυβέρνηση».

Σχολιάζοντας τέλος τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως «είναι αλήθεια ότι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Θα πρέπει να μιλάμε όσο το δυνατόν λιγότεροι επί των θεμάτων αυτών. Αυτό το ρόλο να τον δίναμε αποκλειστικά στον κ. Κοτζιά. Είναι προς το συμφέρον της χώρας η εκμπομπή μιας σταθερής δύναμης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιώργος Κατρούγκαλος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ