Τα ελληνικά κόμματα καταδικάζουν την επίθεση στο Λονδίνο - iefimerida.gr

Τα ελληνικά κόμματα καταδικάζουν την επίθεση στο Λονδίνο

φωτογραφία αρχείου: eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα ελληνικά κόμματα καταδικάζουν με μήνυματά τους την επίθεση στο Λονδίνο και δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των θυμάτων.

ΣΥΡΙΖΑ: Η δημοκρατία θα νικήσει τον φόβο

«Η δολοφονική επίθεση στο Λονδίνο είναι ένα αποτρόπαιο γεγονός που γεμίζει θλίψη όλη την Ευρώπη.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη μας στον βρετανικό λαό. Η δημοκρατία θα νικήσει τον φόβο».

ΚΚΕ: Ο Βρετανικός λαός πρέπει να επαγρυπνεί

Καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση στο Λονδίνο το ΚΚΕ και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Στην ανακοίνωσή του, το Κομμουνιστικό κόμμα τονίζει την αλληλεγγύη του στο βρετανικό λαό «ο οποίος πρέπει να επαγρυπνεί -όπως και οι άλλοι λαοί- για το ρόλο που παίζουν οι διάφοροι εγκληματικοί μηχανισμοί των οποίων οι ενέργειες αξιοποιούνται για την ενίσχυση των μέτρων καταστολής, της ξενοφοβίας και τον εκφοβισμό του».


Τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων εκφράζει η Ένωση Κεντρώων

Τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου, που επλήγη από το τρομοκρατικό χτύπημα, εκφράζει η Ένωση Κεντρώων.

Επίσης, η ΕΚ καταγγέλλει την τρομοκρατία και ζητά να συνεργαστεί η Ελλάδα, στο μέτρο των δυνάμεών της και σε όλα τα επίπεδα, με τη διεθνή κοινότητα για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής βίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η ΕΚ εκτιμά ότι «η τρομοκρατία προχωρά όσο η παγκόσμια κοινότητα επικεντρώνεται στα συμπτώματα, δηλαδή στα τρομοκρατικά χτυπήματα και όχι στις αιτίες που δίνουν τροφή και "άλλοθι" στους τρομοκράτες. Όσο δεν ειρηνεύει η Μέση Ανατολή και ο μουσουλμανικός κόσμος, η τρομοκρατία θα ανθεί».


Μήνυμα Εκπρόσωπου Τύπου ΑΝΕΛ Μανταλένας Παπαδοπούλου

«Το αποτρόπαιο τρομοκρατικό χτύπημα που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους εκτός του δράστη και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 29 στην καρδιά του Λονδίνου, δυστυχώς αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η τρομοκρατία συνιστά μια ύπουλη απειλή για τις δημοκρατίες του Δυτικού κόσμου και στις οποίες η ασφάλεια είναι διαρκές ζητούμενο.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες των θυμάτων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καταδίκη επίθεση Λονδίνο ΚΚΕ ΑΝΕΛ ΕΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ