Γαλλία: Τρεις υπουργοί του Ολάντ στηρίζουν Μακρόν -Μεγάλο πλήγμα για τον Αμόν - iefimerida.gr

Γαλλία: Τρεις υπουργοί του Ολάντ στηρίζουν Μακρόν -Μεγάλο πλήγμα για τον Αμόν

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Αμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν θα ανακοινώσει ότι υποστηρίζει τον ανεξάρτητο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές του επόμενου μήνα σήμερα στη Ρεν, σύμφωνα με εφημερίδα Ouest-France.

Πρόκειται για το τρίτο μέλος της κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ που ανακοινώνει ότι υποστηρίζει τον υποψήφιο του κινήματος «Εμπρός», μετά την υπουργό Βιοποικιλότητας Μπαρμπαρά Πομπιλί και τον υφυπουργό Αθλητισμού Τιερί Μπραγιάρ.

Ο Τιερί Μπραγιάρ ανακοίνωσε την απόφασή του αυτή ένα μήνα πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 23 Απριλίου. «Αποφάσισα να στηρίξω τον Εμανουέλ Μακρόν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών», έγραψε ο Μπραγιάρ στο Twitter.

Ο Μακρόν αναμένεται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, να επικρατήσει τις ακροδεξιάς αντιπάλου του Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 7 Μαϊου.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris Interactive για λογαριασμό της France Televisions που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ο Μακρόν φέρεται να εξασφαλίζει το 26% στον πρώτο γύρο και η Λεπέν το 25%.

Τα ποσοστά τους παραμένουν ίδια από την τελευταία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε πριν από δύο εβδομάδες παρότι αυτή πραγματοποιήθηκε μετά την πρώτη τηλεμαχία της Δευτέρας μεταξύ των κυριότερων υποψηφίων.

Ο συντηρητικός υποψήφιος Φρανσουά Φιγιόν φέρεται να εξασφαλίζει το 18%, δύο ποσοστιαίες μονάδες κάτω, ενώ το ποσοστό του αριστερού Ζαν-Λικ Μελανσόν ανήλθε σε 13,5% ξεπερνώντας για πρώτη φορά το ποσοστό του υποψηφίου των κυβερνώντων σοσιαλιστών Μπενουά Αμόν (12,5%).

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Μακρόν θα αναδειχθεί νικητής στο δεύτερο γύρο με 65% έναντι 35% της Λεπέν--ποσοστό όμοιο με πριν από δύο εβδομάδες.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ