Για δωροδοκία σε εθνικιστικό σχολείο κατηγορείται ο Ιάπωνας πρωθυπουργός - iefimerida.gr

Για δωροδοκία σε εθνικιστικό σχολείο κατηγορείται ο Ιάπωνας πρωθυπουργός

Φωτογραφία: Virginia Mayo/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για δωροδοκία προκειμένου να ασκήσει πολιτική επιρροή, κατηγόρησε ο επικεφαλής του εθνικιστικού σχολείου της Ιαπωνίας, Γιασουνόρι Καγιόκε, τον πρωθυπουργό της χώρας Σίνζο Άμπε, στην κατάθεσή του στο δικαστήριο.

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του αρνήθηκε τις όποιες κατηγορίες για δωρεά ή για εμπλοκή του στο σκάνδαλο, που προέκυψε τον περασμένο μήνα, όταν αποκαλύφθηκε από τα μέσα ότι ο Καγιόκε αγόρασε κρατικό έδαφος, στο ένα- δέκατο έβδομο της πραγματικής αξίας της γης.

Ο Καγιόκε ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι ο Άμπε του πρόσφερε μέσω της γυναίκας του Άκιε, την οποία είχε τιμήσει το σχολείο παλαιότερα, το ποσό των 9 χιλ. δολαρίων, τα οποία και είχε σε έναν φάκελο, που του παρέδωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της το Σεπτέμβριο του 2015 στο νηπιαγωγείο του Καγιόκε στην Οσάκα.

Για δωροδοκία σε εθνικιστικό σχολείο κατηγορείται ο Ιάπωνας πρωθυπουργός  | iefimerida.gr 0

Ο λαλίστατος Καγιόκε μάλιστα, ο οποίος έχει στενές σχέσεις με το ισχυρό πολιτικό λόμπι Nippon Kaigi και είναι δεινός υποστηρικτής του Άμπε, ορκίστηκε ότι η κίνηση αυτής της Πρώτης Κυρίας αποσκοπούσε σε «πολιτική επιρροή» για την αγορά εδαφικής περιουσίας από το κράτος, όπου θα χτίσει δημοτικό σχολείο.

Το εκπαιδευτικό σύστημα που υποστηρίζει μάλιστα ο Καγιόκι είναι εκείνο, που ακολουθούσαν τα σχολεία πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο της μιλιταριστικής Ιαπωνίας.

Οι πεποιθήσεις αυτές και οι στενές σχέσεις του πρωθυπουργού και της Πρώτης Κυρίας με έναν άνθρωπο, που έχει ακραίες ιστορικές απόψεις αναφορικά με τους Κινέζους και τους Κορεάτες έχει εγείρει σοβαρά ερωτήματα, με τα ποσοστά του Άμπε να έχουν παρουσιάσει σημαντική πτώση, από την αποκάλυψη του πολιτικού σκανδάλου τον περασμένο μήνα.

Τονίζεται δε, ότι μία τέτοια δωρεά δε θεωρείται παράνομη καθώς η εκλογική περιφέρεια του Άμπε είναι η Γιαμαγκούτσι στα νότια της Ιαπωνίας και όχι η Οσάκα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιαπωνία ΑΜΠΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ