Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια - iefimerida.gr

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις Βρετανοί δολοφόνοι που καταδικάστηκαν σε ισόβια, έκαναν έφεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διεκδικώντας το δικαίωμα να μην πεθάνουν μέσα στη φυλακή.

Πρόκειται για τους Τζέρεμι Μπάμπερ, Πήτερ Μουρ και Ντάγκλας Βίντερ που από κοινού κίνησαν νομικά τη διαδικασία προκειμένου να πείσουν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να επιβάλει την τακτική επαναθεώρηση της ποινής όσων έχουν καταδικαστεί σε ισόβια με το επιχείρημα πως είναι απάνθρωπο να λες σε κάποιον πως πρέπει να πεθάνει στη φυλακή.

Ωστόσο η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ήταν καταπέλτης εναντίον τους. Οι δικαστές είπαν πως δεν βρίσκουν υπερβολική ούτε απάνθρωπη την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για όσους έχουν διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα. Την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου χαιρέτισε και ο υπουργός δικαιοσύνης της Βρετανίας που δήλωσε «Είμαι ικανοποιημένος που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναγνώρισε το δικαίωμα των βρετανικών δικαστηρίων να επιβάλλουν ισόβια όπου αυτό κρίνεται πρέπον»

ο Μπάμπερ είχε καταδικαστεί για την δολοφονία πέντε μελών της οικογένειάς του στο σπίτι του στο Έσεξ το 1986 (ο ίδιος ισχυρίζεται ακόμα και σήμερα ότι τους φόνους έκανε η σχιζοφρενική αδελφή του πριν αυτοκτονήσει), ο Μουρ είχε δολοφονήσει 4 άντρες για να ικανοποιηθεί σεξουαλικά και ο Βίντερ σκότωσε την γυναίκα του και έναν συνάδελφό του.

Ο Μπάμπερ μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είπε «Αν η Πολιτεία επιθυμεί την θανατική ποινή τότε να είναι ειλικρινής και να επαναφέρει τις κρεμάλες. Το να παίρνεις την πολιτική απόφαση να με αφήσεις να πεθάνω στη φυλακή είναι το ίδιο με το να με καταδικάζεις σε θάνατο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ