Κατασχέθηκαν 150 προπολεμικά νομίσματα από την Παλαιστίνη - iefimerida.gr

Κατασχέθηκαν 150 προπολεμικά νομίσματα από την Παλαιστίνη

Φωτογραφία: Amr Nabil/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκατόν πενήντα προπολεμικά παλαιστινιακά νομίσματα, τα οποία βρέθηκαν σε ένα δέμα με αποστολέα από το Ισραήλ, κατέσχεσαν οι αιγυπτιακές αρχές στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου.

«Τα νομίσματα, ανήκουν σε διάφορες περιόδους της ιστορίας της Παλαιστίνης. Τριάντα από αυτά είναι από το 1927, 30 από το 1941, 30 από το 1942, 30 από το 1945 και 30 από το 1946» ανέφερε επίσημη πηγή - που ήθελε ωστόσο να διατηρήσει την ανωνυμία της- στο πρακτορείο Anadolu.

«Η αρχαιολογική μονάδα του αεροδρομίου εκτίμησε τη σπουδαιότητα της αξίας των νομισμάτων καθώς όλα όσα κατασχέθηκαν ανήκουν στην περίοδο πριν τον πόλεμο του 1948» πρόσθεσε ενώ διευκρίνισε ακόμα ότι «Τα νομίσματα κατασχέθηκαν από την Αιγυπτιακή Εφορία Αρχαιοτήτων και θα παραδοθούν στην Πρεσβεία της Παλαιστίνης στο Κάιρο».

Η ίδια πηγή επεσήμανε ακόμα ότι «Η διαδικασία αυτή γίνεται βάση της Συνθήκης της UNESCO του 1970, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η παράνομη εισαγωγή, εξαγωγή και μεταφορά πολιτιστικής περιουσίας μεταξύ των χωρών».

Άγνωστο παραμένει, ωστόσο το πού θα κατέληγαν τα νομίσματα και πώς υποκλάπηκαν από το Ισραήλ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κάιρο Αίγυπτος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ