Χάος στο Λονδίνο για την ταυτότητα του δράστη που σκόρπισε τον θάνατο - iefimerida.gr

Χάος στο Λονδίνο για την ταυτότητα του δράστη που σκόρπισε τον θάνατο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η υπόθεση της ταυτότητας του δράστη που αιματοκύλισε το Λονδίνο τείνει να εξελιχθεί σε θρίλερ.

Αρχικά, πολλά μεγάλα έγκυρα διεθνή ΜΜΕ όπως ο «Independent» και η «La Stampa» ανέφεραν τον Αμπού Ιζαντίν ως τον άνθρωπο που έκοψε το νήμα της ζωής σε 3 ανθρώπους κατά τη διάρκεια του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Λονδίνο, την Τετάρτη (22/3).

Ωστόσο εν συνεχεία, o δημοσιογράφος του BBC Dominic Casciani και η δημοσιογράφος του ABC Rym Momtaz με tweet τους ανέφεραν πως σύμφωνα με πληροφορίες από επίσημιες πηγές και μετά από επικοινωνία με τον δικηγόρο του Ιζαντίν, δεν είναι αυτός ο δράστης καθώς βρίσκεται στην φυλακή.

Confirmed from multiple sources - official and community - that Trevor Brooks NOT attacker. He's still in jail despite what others report.

Χάος στο Λονδίνο για την ταυτότητα του δράστη που σκόρπισε τον θάνατο | iefimerida.gr 0

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία λεπτά και ο «Independent» αλλά και η «La stampa» έχουν «κατεβάσει» τα σχετικά δημοσιεύματα από τις ιστοσελίδες τους.

Πλέον, αναμένεται από τις Αρχές της Βρετανίας η ταυτοποίηση του νεκρού δράστη και η δημοσιοποίηση του ονόματός του.

Τι έγραφε ο Independent για τον Ιζαντίν

Οι απόψεις του μόνο κρυφές δεν ήταν, γράφει ο Independent. Στο YouTube υπάρχουν αρκετά βίντεο στα οποία μιλά με στόμφο για το πόσο σημαντικό είναι να σκοτώνεις αστυνομικούς και ότι όλοι στο κοινοβούλιο είναι άπιστοι.

Ο Ιζαντίν ήταν εδώ και καιρό γνωστός στις αρχές για τις σχέσεις του με την τρομοκρατία, συνεχίζει το βρετανικό δημοσίευμα. Εχει φυλακιστεί για τη συγκέντρωση χρημάτων για τρομοκρατικούς σκοπούς και για την προτροπή σε τέτοιες πράξεις, ενώ δραστηριοποιούνταν σε ομάδες που πλέον έχουν απαγορευθεί.

Θεωρείται ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε μετά από τη γνωριμία του με άλλους γνωστούς ισλαμιστές, τον Ομάρ Μπακρί Μουχάμεντ και τον Αμπού Χαμζά αλ- Μισρί, σε τζαμί του Λονδίνου τη δεκαετία του '90. Από εκεί και πέρα φαίνεται πως ενισχύθηκαν οι σχέσεις του με την τρομοκρατία.

Εγινε διάσημος όταν διέκοψε ομιλία του τότε υπουργού Εσωτερικών Τζον Ράιντ. Ηταν η πρώτη φορά που ο υπουργός συναντούσε δημόσια μουσουλμάνους και ο Ιζαντίν άρχισε να φωνάζει ότι ο Ράιντ είναι εχθρός του Ισλάμ.

Ακολούθησαν αρκετές συνεντεύξεις στα ΜΜΕ. Σε μία που είχε παραχωρήσει στο Vice είχε χαρακτηρίσει άπιστους τους πολιτικούς και είχε αφήσει να εννοηθεί ότι πρέπει να τιμωρηθούν.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΜΠΟΥ ΙΖΑΝΤΙΝ τρομοκρατία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ