Handelsblatt: Οι «27» θα εγκρίνουν την Ευρώπη πολλών ταχυτήτων στη Σύνοδο της Ρώμης - iefimerida.gr

Handelsblatt: Οι «27» θα εγκρίνουν την Ευρώπη πολλών ταχυτήτων στη Σύνοδο της Ρώμης

Φωτογραφία: Francois Lenoir
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Και επίσημα θα εγκρίνουν στη Σύνοδο της Ρώμης του Σαββάτου την Ευρώπη πολλών ταχυτήτων οι 27 ηγέτες, όπως αναφέρει η Handelsblatt, υποστηρίζοντας πως έχει δει το προσχέδιο της συμφωνίας.

«Θα δράσουμε μαζί με διαφορετικούς ρυθμούς και με ένταση όπου είναι απαραίτητο, ενώ κινούμαστε προς την ίδια κατεύθυνση, όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν, σύμφωνα με τις συνθήκες και κρατώντας την πόρτα ανοιχτή σε όσους θέλουν να συμμετάσχουν αργότερα», αναφέρει το προσχέδιο της Συνόδου, η οποία θα σηματοδοτήσει τα 60 χρόνια από τη συνθήκη της Ρώμης.

Το βρετανικό δημοψήφισμα για το Brexit, οι διαιρέσεις εντός της Ευρωζώνης και οι διαφορές στον τρόπο διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος έχει εγείρει ερωτήματα μεταξύ των κρατών-μελών σχετικά με το εάν θα πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση ή φρένο στην πολιτική και οικονομική ενοποίηση.

Οπως σημειώνει το δημοσίευμα, Γαλλία και Γερμανία έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την εμβάθυνση της ενοποίησης, ενώ κράτη-μέλη της Ανατολικής Ευρώπης δείχνουν δύσπιστα και εκφράζουν τους φόβους τους πως θα μείνουν πίσω, εάν υπάρξει Ευρώπη πολλών ταχυτήτων.

Handelsblatt: Οι «27» θα εγκρίνουν την Ευρώπη πολλών ταχυτήτων στη Σύνοδο της Ρώμης | iefimerida.gr 0

Πηγή: Handelsblatt

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ