Και επίσημα εκτός Eurovision η εκπρόσωπος της Ρωσίας - iefimerida.gr

Και επίσημα εκτός Eurovision η εκπρόσωπος της Ρωσίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 'πε και το κανε η Ουκρανία, η οποία αποφάσισε να απαγορεύσει στη Ρωσίδα εκπρόσωπο της Eurovision τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό, που φέτος διεξάγεται στο Κίεβο.

Η συναυλία της στην Κριμαία το 2015 είναι η αιτία που η Ουκρανία μπλοκάρει και επίσημα πλέον στην εκπρόσωπο της Ρωσίας, Τζούλια Σαμοϊλοβα, από το να συμμετάσχει στη φετινή Eurovision.

Σύμφωνα με την ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας, SBU, η 27χρονη Σαμοΐλοβα επισκέφτηκε «παράνομα» την Κριμαία το 2015, περιοχή που είναι «κόκκινο πανί» για τις δύο χώρες.

Πηγή της ρωσική πλευράς, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria-Novosti, χαρακτηρίζει την κίνηση αυτή «κυνική και απάνθρωπη».

«Η Ρωσία προτίθεται να μποϊκοτάρει και μελλοντικές αποστολές αν οι διοργανωτές αποτύχουν να υποστηρίξουν την εκπρόσωπό μας» ανέφερε ο Ρώσος πολιτικός, Φραντς Κλίντσεβιτς.

Πάντως μέχρι στιγμής, η SBU έχει ήδη βάλει στην μαύρη λίστα περισσότερους από 140 Ρώσους τραγουδιστές.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση έρχεται μετά τις αναφορές ότι η τραγουδίστρια επισκέφθηκε την Κριμαία μετά την προσάρτηση της χερσονήσου αυτής από τη Ρωσία, προσάρτηση που έχει προκαλέσει σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Eurovision
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ