Τραμπ, Λεπέν και Πούτιν είναι και αυτοί εξτρεμιστές, λέει ο δήμαρχος των Βρυξελλών - iefimerida.gr

Τραμπ, Λεπέν και Πούτιν είναι και αυτοί εξτρεμιστές, λέει ο δήμαρχος των Βρυξελλών

Φωτογραφία: Jacques Brinon/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Άνθρωποι όπως ο Ντόναλντ Τραμπ, η Μαρίν Λεπέν, ο Βλάντιμιρ Πούτιν είναι και αυτοί εξτρεμιστές» ανέφερε σε συνέντευξή του ο Δήμαρχος των Βρυξελλών, Ιβάν Μάγιερ, με αφορμή την έξαρση της τρομοκρατίας και την εξάπλωση των εξτρεμιστών Ισλαμιστών στην Ευρώπη.

Σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη, ο Μάγιερ, στοχοποιεί τους πολιτικούς ηγέτες του κόσμου και τις ακραίες πεποιήσεις τους.

Με αφορμή την επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, επιμένει ότι καίριο ζήτημα για τον ίδιο και την Ευρώπη, είναι η επιρροή και ο έλεγχος των σκληροπυρηνικών σουνιτών στα τζαμιά. «Όλα τα τζαμιά στις Βρυξέλλες βρίσκονται στα χέρια των Σαλαφιστών» δήλωσε χαρακτηριστικά τονίζοντας την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη του.

Οι Σαλαφιστές, οι σκληροπυρηνικοί και φανατικοί σουνίτες, που προσπαθούν να επιβάλλουν την επιστροφή στον πουριτανικό τρόπο ζωής των μουσουλμάνων του 7ου αιώνα μ.Χ., αποτελούν πλήγμα για την Ευρώπη και ένα χρόνο μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο αεροδρόμιο του Zaventem και στο σταθμό του μετρό Maalbeek, ο Δήμαρχος της πόλης, επιμένει «Πρέπει να το αλλάξουμε αυτό, πρέπει τα νέα τζαμιά να ακολουθούν νόμους που διέπονται από τη δημοκρατία και να ελέγχονται από την κυβέρνηση».

Ωστόσο, ο ίδιος ο Μάγιερ αρνείται τη φημολογία ότι η πόλη του είναι η πρωτεύουσα των Τζιχαντιστών, γεγονός που προέκυψε όταν αποκαλύφθηκε ότι οι ύποπτοι τρομοκράτες που έκαναν τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες διέμεναν και οργάνωναν τα εγκλήματά τους στην πόλη.

Παράλληλα όμως, σε μία εμπιστευτική αναφορά για τα αντιτρομοκρατικά μέτρα, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν λίγες μέρες, η αστυνομία των Βρυξελλών στην επαρχία του Molenbeek ανακάλυψε 51 οργανώσεις, που εικάζεται ότι είχαν ύποπτες σχέσεις με την τρομοκρατία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βρυξέλλες τρομοκρατία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ