Ο δήμος της Αθήνας οργώνει το πάρκο Ριζάρη στο όνομα της έκθεσης documenta - iefimerida.gr

Ο δήμος της Αθήνας οργώνει το πάρκο Ριζάρη στο όνομα της έκθεσης documenta

φωτογραφία: εφημερίδα Δημοκρατία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H ταμπέλα στο πάρκο Ριζάρη γράφει «Προσοχή έργα» και οι δημότες της Αθήνας, τις τελευταίες μέρες, πρέπει να επιδοθούν σε ένα είδος survivor για να διασχίσουν έναν από τους λιγοστούς πνεύμονες πρασίνου της πόλης που μετατρέπεται σε εργοτάξιο στο όνομα της documenta.

Η documenta, είναι μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις σύγχρονης τέχνης στον κόσμο που μας έρχεται από το Κάσελ της Γερμανίας και θα τοποθετήσει έργα τέχνης σε δημόσιους χώρους και πλατείες της πόλης, για τις ετοιμασίες της οποίας, ο Δήμος της Αθήνας, έχει ουσιαστικά οργώσει το πάρκο της Ριζάρη.

«Θα αντικατασταθούν κάποιες πλάκες για τις ανάγκες της έκθεσης» αναφέρει σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία» ο αντιδήμαρχος Υποδομής Κατασκευών και Κτιριακών Έργων Γιώργος Αποστολόπουλος. «Γίνεται μία μικρή παρέμβαση στο πάρκο της Ριζάρη στο πλαίσιο της documenta 14» αναφέρει. «Δεν πρόκειται για ανάπλαση του πάρκου ή για παρεμβάσεις μεγάλης έκτασης».

Ο δήμος της Αθήνας οργώνει το πάρκο Ριζάρη στο όνομα της έκθεσης documenta  | iefimerida.gr 0

Πραγματικά ένα μεγάλο πρότζεκτ για την πόλη της Αθήνας μιας και η διεθνούς φήμης έκθεση Σύγχρονης Τέχνης, συγκεντρώνει σε κάθε διοργάνωση χιλιάδες κόσμου και την προσοχή των Διεθνών Μέσων Ενημέρωσης.
Ωστόσο, με αυτή την αφορμή, ο Γιώργος Καμίνης καταπατά ένα μέρος του πάρκου της Ριζάρη που το 2010 πέρασε στα χέρια του Δήμου με τη χορηγία του Ιδρύματος Πατέρα.

Το iefimerida.gr επικοινώνησε με το Ίδρυμα Πατέρα και παρότι δηλώνουν ανοιχτοί σε παρεμβάσεις τέχνης, μέχρι σήμερα δεν είχαν καμία ενημέρωση για το θέμα.

Ο δήμος της Αθήνας οργώνει το πάρκο Ριζάρη στο όνομα της έκθεσης documenta  | iefimerida.gr 1

φωτογραφίες: eurokinissi

Ο δήμος της Αθήνας οργώνει το πάρκο Ριζάρη στο όνομα της έκθεσης documenta  | iefimerida.gr 2

Το πάρκο βρίσκεται κοντά στο Πολεμικό Μουσείο και αποτελεί μια πράσινη όαση από αποκλειστικά μεσογειακή χλωρίδα.

Τα φυτά τα κληροδότησε το 1844 ο Γεώργιος Ριζάρης, πρώην μέλος της Φιλικής Εταιρείας. Επιθυμία του Ριζάρη ήταν η δημιουργία ενός κήπου στο κέντρο της πόλης για την αναψυχή της νεολαίας της.

Το πάρκο μέχρι το 2007 ήταν στην ιδιοκτησία της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου.

Ο δήμος της Αθήνας οργώνει το πάρκο Ριζάρη στο όνομα της έκθεσης documenta  | iefimerida.gr 3

Το 2010, αναπλάστηκε πλήρως και πέρασε στα χέρια του Δήμου με χορηγία του Ιδρύματος Πατέρα, παρουσία, στα επίσημα εγκαίνια, του προέδρου του Ιδρύματος Νίκου Πατέρα.

Ο δήμος της Αθήνας οργώνει το πάρκο Ριζάρη στο όνομα της έκθεσης documenta  | iefimerida.gr 4

Πέρα από τα τα πολλά και διαφορετικά είδη πρασίνου που το Ίδρυμα φύτευσε στο πάρκο, διαμορφώθηκαν για τους δημότες διάδρομοι περιπάτου, μπήκαν φώτα, ενώ υπάρχουν ήδη τρία έργα τέχνης, των Λάμπρου, Κακαλά, Καπράλου.

Η documenta ξεκινά 8 Απριλίου και οι δημότες και επισκέπτες της πόλης επιθυμούν, όπως συνηθίζουν, μία μικρή ανάπαυλα από την καθημερινότητα, στα σχεδόν 15 στρέμματα του πάρκου, χωρίς μπουλντόζες και εργάτες.

Η Τέχνη είναι για να ομορφαίνει, όχι για να χαλάει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πάρκο Ριζάρη Documenta έργα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ