Η Νορβηγία «έδωσε άσυλο σε τούρκους στρατιωτικούς» - iefimerida.gr

Η Νορβηγία «έδωσε άσυλο σε τούρκους στρατιωτικούς»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο λάδι στη φωτιά της κλιμακούμενης το τελευταίο διάστημα αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, έρχεται να ρίξει η απόφαση των νορβηγικών αρχών να κάνουν δεκτές τις αιτήσεις ασύλου τεσσάρων Τούρκων στρατιωτικών κι ενός στρατιωτικού ακολούθου.

Μετά την απόπειρα ανατροπής του Ερντογάν τον περασμένο Ιούλιο οι πέντε Τούρκοι ανακλήθηκαν στην πατρίδα τους, αλλά κατέθεσαν αίτηση για χορήγηση ασύλου στη Νορβηγία φοβούμενοι ότι θα συλληφθούν και θα διωχθούν.

Οι νορβηγικές αρχές ενέκριναν το αίτημά τους χορηγώντας στους ίδιους και τις οικογένειές τους άδειες διαμονής και εργασίας.
Η απόφαση αυτή της συμμάχου της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ προκάλεσε την οργή της Άγκυρας, που θεωρεί ότι οι πέντε Τούρκοι συνδέονται με το κίνημα του ιμάμη Γκιουλέν -ενορχηστρωτή κατά τον Ερντογάν του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

«Δεν μπορούμε να το δεχθούμε αυτό. Είναι λάθος. Αυτό σημαίνει ότι προστατεύουν και υπερασπίζονται αυτή τη συμμορία...», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς.
Οι πέντε Τούρκοι στρατιωτικοί αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με το δίκτυο των γκιουλενιστών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ