Με την απειλή βέτο στη Σύνοδο της Ρώμης «ψάχνει» για πολιτική λύση το Μαξίμου - iefimerida.gr

Με την απειλή βέτο στη Σύνοδο της Ρώμης «ψάχνει» για πολιτική λύση το Μαξίμου

Αγωνία για την έκβαση της διαπραγμάτευσης στην κυβέρνηση, και ενόψει της Συνόδου στη Ρώμη έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία η πληροφορία ότι ο Αλέξης Τσίπρας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μην υπογράψει το επετειακό κείμενο.

Ο πρωθυπουργός είχε χτυπήσει το πρώτο καμπανάκι πριν 20 μέρες. Οπότε και είχε δηλώσει –δημοσίως- (υποδεχόμενος, τότε, τον Μαλτέζο ομόλογό του στο Μαξίμου) πως : «εργαζόμαστε σκληρά ώστε στις 25 του Μάρτη να συσκεφθούμε στη Ρώμη οι 28 με ένα θέμα λιγότερο, με μία έγνοια λιγότερη στο τραπέζι των συζητήσεων».

Ενώ είχε περάσει στα ψιλά γράμματα πως είχε υπογραμμίσει ότι «η Πολιτική δήλωση της Ρώμης πρέπει να περιλαμβάνει στοιχεία που την έκαναν ελκυστική (σσ την ΕΕ) », όπως ένα νομικά δεσμευτικό ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων.

Με φόντο τα παραπάνω, συνομιλητές του πρωθυπουργού στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους λένε πως «παρά τα λιγοστά μέσα πίεσης» που διαθέτει η Αθήνα δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Και επιμένουν να υπάρξει ειδική παράγραφος στο κείμενο για τα εργασιακά. Ενώ όταν ερωτώνται τι θα γίνει στην αντίθετη περίπτωση,αρνούνται να αποκαλύψουν ποια θα είναι τα διαπραγματευτικά χαρτιά τους.

Ο Τσίπρας βλέπει Γκάμπριελ και πιέζει για λύση
Πηγές με άμεση γνώση των συζητήσεων που γίνονται στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια έλεγαν στο iefimerida πως οι ήδη ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας ανάμεσα σε όλους τους "παίκτες" πυκνώνουν. Ακόμα και μέσω της διπλωματικής οδού.

Σημειωτέον ότι δεν έχουν κλείσει προς στιγμήν συναντήσεις του κ. Τσίπρα στη περιθώριο της Συνόδου,παρότι θεωρείται βέβαιον πως θα υπάρξουν.

Ο πρωθυπουργός υποδέχεται σήμερα στις 7.30μμ τον Σοσιαλδημοκράτη αντικαγκελάριο Ζ. Γκάμπριελ. Και δεδομένων των απαιτήσεων που έχει το ΔΝΤ κυρίως για τα εργασιακά, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να στείλει και το ανάλογο μήνυμα. Και φυσικά θα έχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να συζητήσουν για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Στο Μαξίμου περιμένουν νεώτερα από τις Βρυξέλλες
Το παζάρι στις Βρυξέλλες με τους υπουργούς Τσακαλώτο, Αχτσιόγλου, Σταθάκη, Χουλιαράκη και υψηλόβαθμους αξιωματούχους των θεσμών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.Κυβερνητική πηγή εκτιμά τέλος ότι «τα πράγματα μπορούν να προχωρήσουν και οι δυο πλευρές να φτάσουν σε λύση», αποφεύγοντας όμως να μιλήσει με συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέγαρο Μαξίμου βέτο πολιτική λύση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ