Γαλλική εφημερίδα: Ο Φιγιόν πήρε 50.000 δολ. για να κλείσει συνάντηση του Πούτιν με Λιβανέζο κροίσο - iefimerida.gr

Γαλλική εφημερίδα: Ο Φιγιόν πήρε 50.000 δολ. για να κλείσει συνάντηση του Πούτιν με Λιβανέζο κροίσο

Φωτογραφία: AP/ Patrick Kovarik
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέλος δεν έχουν οι αποκαλύψεις για τον Φρανσουά Φιγιόν, που έχουν πλήξει σοβαρά την υποψηφιότητά του στις γαλλικές προεδρικές εκλογές.

Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας έλαβε 50.000 δολάρια, μέσω της εταιρείας του, για να κανονίσει συνάντηση ανάμεσα σε έναν Λιβανέζο δισεκατομμυριούχο και τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Αυτό γράφει η Le Canard enchaîné, σύμφωνα με την οποία ο Φιγιόν αξιοποίησε τις επαφές του για να διευκολύνει τον Φουάντ Μακζουμί να κάνει δύο συναντήσεις το 2015. Μία με τον πρόεδρο της Ρωσίας και μία με τον CEO της Total, Πατρίκ Πουγιέν.

Ηδη γίνεται έρευνα για το σκάνδαλο αργομισθίας, στο οποίο εμπλέκονται η σύζυγος και τα παιδιά του Φιγιόν. Υπόθεση που είχε αποκαλύψει η ίδια εφημερίδα τον Ιανουάριο.

Ο υποψήφιος της δεξιάς έγινε μεσάζοντας για να «κλείσουν» οι δύο συναντήσεις του Λιβανέζου δισεκατομμυριούχου στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, στις 19 Ιουνίου 2015.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, σε συνέντευξη Τύπου, ο Φιγιόν είχε δηλώσει ότι η λίστα πελατών της εταιρείας του «δεν περιλαμβάνει ρωσικές εταιρείες, ούτε τη ρωσική κυβέρνηση, ούτε κάποιο οργανισμό σε αυτή τη χώρα και όλες οι ομιλίες που έχω δώσει στη Ρωσία ήταν δωρεάν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φρανσουά Φιγιόν Βλάντιμιρ Πούτιν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ