Ο Κάμερον κάνει πλάκα στον Τραμπ: Ευτυχώς δεν χρειάζεται πια να ακούω τις υποκλαπείσες συνομιλίες του - iefimerida.gr

Ο Κάμερον κάνει πλάκα στον Τραμπ: Ευτυχώς δεν χρειάζεται πια να ακούω τις υποκλαπείσες συνομιλίες του

Φωτογραφία: AP/ Alik Keplicz
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τώρα πια που δεν είναι πρωθυπουργός, ο Ντέιβιντ Κάμερον έχει απαλλαγεί από πολλές υποχρεώσεις. Το καλύτερο; Δεν χρειάζεται πλέον να ακούει τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Ντόναλντ Τραμπ.

Με αυτόν τον τρόπο αστειεύτηκε ο Κάμερον για τους αμερικανικούς ισχυρισμούς ότι ο Μπαράκ Ομπάμα παρακολουθούσε τις συνομιλίες του Τραμπ, στην προεκλογική εκστρατεία, χρησιμοποιώντας τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

«Δεν χρειάζεται πλέον να ακούω τις υποκλαπείσες συνομιλίες του Ντόναλντ Τραμπ», είπε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας. «Για να είμαστε ξεκάθαροι, αυτό ήταν αστείο», φρόντισε να προσθέσει, σε ομιλία του στο Brown University, όπως αναφέρει ο Guardian.

Αλλος ένας λόγος που ανακουφίστηκε γιατί είναι πλέον πρωθυπουργός; Δεν τον προσκαλεί πλέον ο Βλαντιμίρ Πούτιν για κυνήγι. «Μου αρέσει να καβαλάω άλογα, αλλά δεν του μοιάζω πολύ χωρίς μπλούζα», είπε, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει φωτογραφηθεί πολλές φορές στη φύση χωρίς να φορά τίποτα από τη μέση και πάνω.

Το θέμα με τις υποτιθέμενες βρετανικές παρακολουθήσεις είχε προκαλέσει αντιδράσεις την προηγούμενη εβδομάδα. Την αρχή έκανε ο πρώην δικαστής Αντριου Ναπολιτάνο, ο οποίος δήλωσε πως ο Ομπάμα δεν χρησιμοποίησε την NSA, τη CIA ή το FBI για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις σε βάρος του Τραμπ, αλλά την GCHQ, δηλαδή τη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών.

Το «θερμόμετρο» ανέβηκε όμως όταν ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, επανέλαβε αυτούς τους ισχυρισμούς σε ενημέρωση δημοσιογράφων. Η αντίδραση της Βρετανίας ήταν άμεση, με τον εκπρόσωπο της Τερέζα Μέι να χαρακτηρίζει «γελοίο» τον ισχυρισμό, ενώ τελικά ο Σπάισερ αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ