«Δεν είστε ευπρόσδεκτος στη Γερμανία» διαμηνύει το περιβάλλον της Μέρκελ στον Ερντογάν - iefimerida.gr

«Δεν είστε ευπρόσδεκτος στη Γερμανία» διαμηνύει το περιβάλλον της Μέρκελ στον Ερντογάν

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ερντογάν ξεπέρασε τα όρια συγκρίνοντας τη γερμανική κυβέρνηση με τους Ναζί και δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτος, όπως και άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι, στη Γερμανία διεμήνυσε ο αντιπρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ, Φόλκερ Μπουφιέ.

«Ως εδώ και μη παρέκει», είπε ο στενός σύμμαχος της καγκελαρίου, που είναι και πρωθυπουργός του κρατιδίου της Έσσης. «Ο κ. Ερντογάν κι η κυβέρνησή του δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα μας κι αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό», είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό DLF αντανακλώντας με τις δηλώσεις του την οργή του Βερολίνου για τις κατηγορίες του Ερντογάν ότι η Γερμανία κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες χρησιμοποιούν ναζιστικές πρακτικές απαγορεύοντας στα εδάφη τους τις συγκεντρώσεις οπαδών του Τούρκου προέδρου και τις εμφανίσεις στελεχών της κυβέρνησής του.

Γερμανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Ερντογάν σχεδιάζει να επισκεφθεί αυτό το μήνα τη Γερμανία για να πείσει τους περίπου 1,4 εκατομμύρια Τούρκους ψηφοφόρους να υπερψηφίσουν τη συνταγματική μεταρρύθμιση και την ενίσχυση των προεδρικών του εξουσιών στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Ο Μπουφιέ είπε ότι μια επίσκεψη του Ερντογάν θα δημιουργούσε προβλήματα ασφαλείας.

«Δεν μπορεί κάποιος που μας προσβάλλει κατ’ αυτόν τον τρόπο να περιμένει να διαθέσουμε χιλιάδες αστυνομικούς για να τον προστατέψουμε», δήλωσε.

«Δεν είστε ευπρόσδεκτος στη Γερμανία» διαμηνύει το περιβάλλον της Μέρκελ στον Ερντογάν  | iefimerida.gr 0

H Άνγκελα Μέρκελ και ο Φόλκερ Μπουφιέ

Το Βερολίνο λέει ότι μέχρι στιγμής η Άγκυρα δεν έχει υποβάλει επισήμως αίτημα για επίσκεψη του Ερντογάν.

Η Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε χθες γι’ άλλη μια φορά την Τουρκία να σταματήσει τις συγκρίσεις με τους ναζί υπογραμμίζοντας ότι το Βερολίνο επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να εμποδίσει μελλοντικές εμφανίσεις Τούρκων αξιωματούχων σε γερμανικό έδαφος, αν δεν συμμορφώνονται με τη γερμανική νομοθεσία, που απαγορεύει ρητά την κακόβουλη υποτίμηση της κυβέρνησης.

Ο «σουλτάνος» πάντως, επέμεινε και σήμερα στις φραστικές επιθέσεις κατά της Γερμανίας κι άλλων ευρωπαϊκών χωρών λέγοντας ότι η σημερινή «φασιστική και σκληρή» Ευρώπη θυμίζει το κλίμα που επικρατούσε πριν τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην ομιλία του ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία δεν θα απειληθεί πια από τη διαδικασία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ,) κι ότι από τώρα και στο εξής δεν θα επιτρέψει σε κανέναν Ευρωπαίο να διεξαγάγει «κατασκοπεία» σε τουρκικό έδαφος με διάφορα προσχήματα.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γιοχάνες Χαν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη Bild τόνισε ότι οι προοπτικές ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ γίνονται ολοένα και λιγότερο ρεαλιστικές εκτός κι αν αλλάξει πορεία και σταματήσει να απομακρύνεται απ’ τις ευρωπαϊκές αξίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ