Το Μαξίμου επιβεβαιώνει τις απειλές για βέτο στην ιστορική Διακήρυξη των «27» στη Ρώμη - iefimerida.gr

Το Μαξίμου επιβεβαιώνει τις απειλές για βέτο στην ιστορική Διακήρυξη των «27» στη Ρώμη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον πιο επίσημο τρόπο το Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαιώνει πως είναι ορθάνοικτο το ενδεχόμενο να μην υπογράψει τη διακήρυξη των 27 στη Ρώμη.

Όπως εξηγούν κύκλοι της κυβέρνησης :«Πάντοτε εν όψει των Ευρωπαϊκών Συνόδων λαμβάνουν χώρα προπαρασκευαστικές συζητήσεις για τη σύνταξη των διακηρύξεων/ανακοινωθέντων».

Και εξηγούν πως κατά τη διαδικασία αυτή γίνεται πολιτικός διάλογος ώστε να διαμορφωθεί το κοινό έδαφος μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. Αυτή είναι μία πάγια διαδικασία που δεν σχετίζεται άμεσα με τα ειδικά συμφέροντα και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε κράτος μέλος.

Στο σημείο αυτό αναφέρουν πως: η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο αυτών ακριβώς των προπαρασκευαστικών συζητήσεων εν όψει τις Επετειακής Συνόδου τόνισε εκτός των άλλων την ανάγκη η Διακήρυξη της Ρώμης να εμπλουτισθεί έτσι ώστε να αναδεικνύει τη σημασία του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την προστασία των εργαζομένων.

Η ελληνική πρόταση άλλωστε σηματοδοτεί την ανάγκη για διαρκή μέριμνα της ΕΕ για την προστασία των εργαζομένων που θα έχει πολλαπλά οφέλη για την πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ