Νέες πρακτικές από τον Τραμπ -Δημοσιεύει λίστα με τα εγκλήματα που κάνουν μετανάστες - iefimerida.gr

Νέες πρακτικές από τον Τραμπ -Δημοσιεύει λίστα με τα εγκλήματα που κάνουν μετανάστες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη εβδομαδιαία έκθεση με εγκλήματα και αδικήματα που φέρονται να διέπραξαν μετανάστες στις ΗΠΑ κατ’ εντολήν του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η έκθεση καταγράφει επίσης «παραδείγματα» ανθρώπων που βρίσκονται τώρα στις ΗΠΑ και δεν έχουν απελαθεί από τις αρχές της περιοχής όπου ζουν παρά το σχετικό αίτημα της αρμόδιας υπηρεσίας μετανάστευσης (ICE).

Η λίστα περιλαμβάνει άτομα που τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κάποιο έγκλημα, αλλά δεν έχουν καταδικαστεί. Τα εγκλήματα ποικίλλουν από οικιακή βία, επίθεση, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παραβιάσεις του Κ.Ο.Κ.

Δεν αναφέρονται ονόματα, μόνον η χώρα προέλευσης, η πόλη, η η υπηκοότητα και όλα τα εγκλήματα και αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται.

Νέες πρακτικές από τον Τραμπ -Δημοσιεύει λίστα με τα εγκλήματα που κάνουν μετανάστες | iefimerida.gr 0


Τη δημοσίευση της εβδομαδιαίας αυτής έκθεσης ζήτησε ο Τραμπ με εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε στις 25 Ιανουαρίου υπό τον τίτλο «Ενισχύοντας τη δημόσια ασφάλεια στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών».

Οι επικριτές της ενέργειας αυτής λένε ότι με τη δημοσίευση της λίστας θα συνεχίσει να δαιμονοποιείται η μεγάλη πλειοψηφία των μεταναστών που είναι νομοταγείς και θα γίνεται εκμετάλλευση των φόβων άλλων πολιτών ότι οι μετανάστες συνιστούν απειλή για την ασφάλειά τους.

Αρκετές πρόσφατες έρευνες, όπως εκείνη του Ινστιτούτου Cato και του Sentencing Project ανακάλυψαν ότι οι γεννημένοι στις ΗΠΑ πολίτες είναι πιθανότερο να διαπράξουν εγκλήματα και να φυλακιστούν απ’ τους νόμιμους και τους παράτυπους μετανάστες. Μάλιστα το Sentencing Project ανέφερε ότι ο αυξανόμενος αριθμός μεταναστών στη χώρα συνέβαλε σε μια «ιστορική πτώση των ποσοστών εγκληματικότητας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ