Independent: Αν η Μελάνια ζούσε στον Λ. Οίκο, ο Τραμπ δεν θα χρειαζόταν να κόψει 18 εκατ. από την Παιδεία - iefimerida.gr

Independent: Αν η Μελάνια ζούσε στον Λ. Οίκο, ο Τραμπ δεν θα χρειαζόταν να κόψει 18 εκατ. από την Παιδεία

Φωτογραφία: AP/ Manuel Balce Ceneta
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να ανακαλέσει τις περικοπές που ανακοίνωσε ότι θα κάνει στην Παιδεία, αν ο μικρότερος γιος και η σύζυγός του μετακόμιζαν από τον Trump Tower στον Λευκό Οίκο.

Αυτό γράφει ο Independent, συγκρίνοντας το κόστος φύλαξης της Μελάνια Τραμπ με το ποσό που ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος ότι θα κόψει από την Παιδεία.

Τα έξοδα για την προστασία της Πρώτης Κυρίας και του 10χρονου Μπάρον είναι 127.000- 145.000 δολάρια την ημέρα, σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, όπου προτίμησε να συνεχίσει να ζει η Μελάνια Τραμπ. Το επιχείρημα ήταν ότι δεν ήθελε να αλλάξει σχολείο ο γιος της στη μέση της σχολικής χρονιάς, έπειτα από την ορκωμοσία του προέδρου των ΗΠΑ.

Αν και το ποσό είναι σαφώς μικρότερο από τα 308.000 δολάρια την ημέρα που κόστιζε η προστασία του Τραμπ όταν έμενε στον ουρανοξύστη, έπειτα από τις εκλογές και πριν εγκατασταθεί στον Λευκό Οίκο, οι Αμερικανοί φορολογούμενοι έχουν ήδη πληρώσει περίπου 8,6 εκατ. για την Πρώτη Κυρία και τον γιο της, γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Οι δυο τους θα μείνουν στον Trump Tower έως τον Ιούνιο, κάτι που σημαίνει ότι η συνολική επιβάρυνση των φορολογούμενων θα φτάσει περίπου τα 18,2 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Independent, το ποσό αυτό θα μπορούσε να καλύψει τα εκπαιδευτικά προγράμματα που πρότεινε να καταργήσει ο Τραμπ, στον προϋπολογισμό που ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ