«Δωμάτια απόδρασης», η τρέλα που κατέκτησε και την Αθήνα -Τα 5 πιο δημοφιλή - iefimerida.gr

«Δωμάτια απόδρασης», η τρέλα που κατέκτησε και την Αθήνα -Τα 5 πιο δημοφιλή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πάμε να παίξουμε;». Πόσο καιρό έχετε να ακούσετε αυτή τη φράση;

Αν είστε πάνω από 18, μάλλον χρόνια. Εδώ και αρκετό καιρό όμως μια νέα μορφή διασκέδασης φαίνεται πως έχει κερδίσει μια μεγάλη μερίδα του κοινού: τα escape rooms, δηλαδή τα δωμάτια απόδρασης, που καλούν ομάδες να παίξουν όλες μια για μια ώρα αναζητώντας τη λύση σε μυστήρια και γρίφους.

Η μόδα των διαδραστικών αυτών παιχνιδιών ξεκίνησε το 2007 στο Κιότο της Ιαπωνίας, όπου άνοιξε το πρώτο δωμάτιο απόδρασης για 5-6 παίκτες και εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό διαφυγής. Η καταπληκτική αυτή ιδέα γρήγορα βρήκε θαυμαστές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου και σήμερα υπάρχουν πάνω από 3. 000 χώροι σε όλο τον πλανήτη. Στην Ελλάδα ο πρώτος χώρος δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2013. Είναι το περίφημο «Athens Clue», που στεγάστηκε σε μια παλιά, ατμοσφαιρική πολυκατοικία του 1930 πίσω από το Χίλτον. Οι Αθηναίοι λάτρεψαν αυτή τη live action εκδοχή διάσημων βιντεοπαιχνιδιών και γρήγορα αποκτήσαμε πάνω από 100 δωμάτια απόδρασης. Στη συνέχεια τη μόδα ακολούθησαν κι άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, μιας και φαίνεται πως το παιχνίδι είναι αυτό που λείπει από την καθημερινότητα των ενηλίκων.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο BOVARY.GR πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ