Ντάισελμπλουμ: Οι ΥΠΟΙΚ θα κρίνουν το μέλλον μου στο Eurogroup -Αυτοί με ψήφισαν, όχι οι Ολλανδοί πολίτες - iefimerida.gr

Ντάισελμπλουμ: Οι ΥΠΟΙΚ θα κρίνουν το μέλλον μου στο Eurogroup -Αυτοί με ψήφισαν, όχι οι Ολλανδοί πολίτες

Φωτογραφία: SOOC/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Eurogroup της Δευτέρας ήταν το πρώτο έπειτα από τις ολλανδικές εκλογές, στις οποίες συνετρίβη το κόμμα των Εργατικών, στο οποίο ανήκει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Το μέλλον του ως επικεφαλής του Eurogroup αποτελεί ήδη ένα θέμα που συζητιέται έντονα και, όπως αναμενόταν, ο Ολλανδός δέχθηκε ερωτήσεις για αυτό το θέμα στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση.

«Το σίγουρο είναι ότι το κόμμα μου έχασε τις εκλογές και ότι είναι εξαιρετικά λίγες οι πιθανότητες να είμαστε στον επόμενο κυβερνητικό συνασπισμό. Οπότε, ας είμαστε ρεαλιστές, η θητεία μου στη θέση του υπουργού Οικονομικών πιθανότατα φτάνει στο τέλος της», είπε ο Ντάισελμπλουμ, συμπληρώνοντας ότι δεν ξέρει πότε θα συμβεί αυτό, καθώς οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης μπορεί να πάρουν αρκετό καιρό.

«Η θητεία μου στο Eurogroup τελειώνει τον Ιανουάριο του 2018. Δεν ξέρω αν θα υπάρξει κενό από το τέλος της θητείας μου στο υπουργείο Οικονομικών και τον Ιανουάριο. Δεν θα πω εγώ τι θα γίνει, αλλά τα υπόλοιπα μέλη του Eurogroup», είπε ακόμη ο Ντάισελμπλουμ.

Οταν ρωτήθηκε γιατί δεν αποχωρεί, απάντησε: «Δεν με ψήφισαν οι Ολλανδοί ψηφοφόροι ως επικεφαλής του Eurogroup, αλλά οι υπουργοί Οικονομικών. Είναι μεγάλη ευθύνη την οποία δεν θέλω να εγκαταλείψω. Θα το κάνω όταν έρθει η ώρα. Θα μιλήσω ξεχωριστά με τον κάθε υπουργό για το πώς βλέπει αυτή την κατάσταση και το μέλλον της προεδρίας του Eurogroup για να πάρουμε αποφάσεις αργότερα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γέρουν Ντάισελμπλουμ Eurogroup Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ