Γιατί η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί στις Βρυξέλλες και όχι στην Αθήνα - iefimerida.gr

Γιατί η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί στις Βρυξέλλες και όχι στην Αθήνα

Φωτογραφία: SOOC/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επί βελγικού και όχι επί ελληνικού εδάφους θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος.

Αυτό αποφασίστηκε στο Eurogroup, καθώς οι θεσμοί δεν θα επιστρέψουν στην Αθήνα. Αντιθέτως, θα μείνει στις Βρυξέλλες το ελληνικό οικονομικό επιτελείο, για την επίσπευση των συζητήσεων.

Χρειάστηκε να ερωτηθεί δύο φορές ο Γερούν Ντάισελμπλουμ για αυτή την απόφαση για να δώσει τελικά μία εξήγηση. «Η επιλογή μας ήταν αυτές οι συζητήσεις να γίνουν στις Βρυξέλλες», απάντησε αρχικά ο επικεφαλής του Eurogroup κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Οταν ρωτήθηκε για δεύτερη φορά γιατί οι συζητήσεις θα γίνουν στις Βρυξέλλες και όχι στην Αθήνα, έδωσε κάποια εξήγηση.

«Ο βασικός λόγος που οι αποστολές (σ.σ. των Θεσμών) πηγαίνουν στις πρωτεύουσες των χωρών είναι για να συγκεντρώσουν στοιχεία και να μιλήσουν με κόσμο. Αυτή η δουλειά σε μεγάλο βαθμό έχει γίνει. Πλέον, οι βασικές επιλογές στα μεγάλα ζητήματα δεν απαιτούν στοιχεία και τεχνικές αναλύσεις, αλλά διαπραγματεύσεις και αυτό θα γίνει εδώ, στις Βρυξέλλες, τις επόμενες ημέρες και στο κατάλληλο επίπεδο», είπε ο Ντάισελμπλουμ.

Ο Ολλανδός διευκρίνισε ακόμη ότι ο ίδιος δεν θα εμπλακεί σε αυτές τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, οι οποίες θα γίνουν, όπως είπε ανάμεσα στους Θεσμούς και την ελληνική πλευρά, στην οποία θα είναι άμεσα εμπλεκόμενοι και οι υπουργοί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ