Ο Ερντογάν τώρα θέλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες - iefimerida.gr

Ο Ερντογάν τώρα θέλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Φωτογραφία: Yasin Bulbul/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δε μας έδωσαν του Ολυμπιακούς αγώνες ακόμα και όταν είχαμε το διακίωμα να διοργανώσουμε το τεράστιο αυτό αθλητικό γεγονός. Έδωσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες για δεύτερη φορά σε εκείνους, που τους είχαν ήδη διοργανωσει και στο παρελθόν» είπε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα της Διεθνούς Συνόδου Ποδοσφαίρου, που διεξήχθη σήμερα στο Κέντρο Halic στην Κωνσταντινούπολη.

«Μπορεί να μην έχουμε καταφέρει να φέρουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη χώρα μας ακόμα, αλλά γνωρίζετε τι κόλπα παίζονται [πίσω από την πλάτη της Τουρκίας]...Και έχω προσωπική εμπειρία από αυτό» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος σε ένα ακόμα μανιφέστο του.

Τόνισε δε, ότι η Τουρκία έχει παρελθόν στη διοργάνωση σπουδαίων αθλητικών events.

«Έχουμε φιλοξενήσει 659 διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις από το 2003 και έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ικανοί» είπε ο Ερντογάν απαριθμώντας γεγονότα και γήπεδα. Πρόσθεσε ακόμα «Έχουμε δημιουργήσει 1.924 νέους αθλητικούς χώρους τα τελευταία 14 χρόνια» ενώ επεσήμανε πως στη χώρα έχουν χτιστεί 321 γήπεδα ποδοσφαίρου.

Σε ό,τι αφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπενθυμίζεται ότι το Τόκιο κέρδισε την Κωνσταντινούπολη στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας για το 2020 με 60 έναντι 36 ψήφων. Πρόκειται μάλιστα για την πέμπτη απόπειρα της Κωνσταντινούπολης να γίνει η πόλη, που θα φιλοξενήσει το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ