Πέστο με αβοκάντο, σκόρδο, βασιλικό

Πέστο με αβοκάντο, σκόρδο, βασιλικό

Η καλύτερη σάλτσα για τα σπαγγέτι, τώρα την άνοιξη. Τα αβοκάντο και ο βασιλικός είναι στην εποχή τους.

Υλικά

  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 10 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • Λίγα φύλλα μαϊντανού ή ρόκα
  • 4-5 κομματάκια παρμεζάνα
  • 1 κουταλιά σούπας κουκουναρόσπορο ή καρύδια ή φουντούκια
  • Ελαιόλαδο όσο πάρει
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλύνετε καλά τα φύλλα των αρωματικών και κόψτε το αβοκάντο σε κύβους
  • Σε μια μουλινέτα τοποθετήστε όλα τα υλικά
  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Μη βάλετε ελαιόλαδο τώρα
  • Λιώστε τα υλικά ώσπου να γίνει πολτός
  • Τώρα προσθέστε το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι -ετοιμο!
  • Αξιοποιήστε το πέστο σας για τις καλύτερες μακαρονάδες που έχετε δοκιμάσει!
  • Τι να κάνετε το υπόλοιπο πέστο; Βάλτο το στο ψυγείο για κάμποσες ημέρες ή φάτε το σε μπρουσκέτες με υπέροχες ντομάτες

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.