Σε ιστορικό χαμηλό η δημοτικότητα του Τραμπ- έπεσε στο 37% - iefimerida.gr

Σε ιστορικό χαμηλό η δημοτικότητα του Τραμπ- έπεσε στο 37%

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ/Alex Brandon
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις δύο μήνες βρίσκεται στο τιμόνι των ΗΠΑ κι η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ έπεσε σε νέο ιστορικό χαμηλό σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup.

Τα ποσοστά αποδοχής του αμερικανού προέδρου κατρακύλησαν τρεις ολόκληρες μονάδες στο 37% , στο χαμηλότερο επίπεδο αφότου ανέλαβε τα ηνία της χώρας.

Άλλοι πρόεδροι είχαν καταγράψει ακόμη χαμηλότερα ποσοστά στη διάρκεια της θητείας τους, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 70 χρόνια που ένας πρόεδρος πέφτει σ’ αυτό το σημείο τον πρώτο Μάρτιο της πρώτης θητείας του, λέει το Gallup.

Η δημοσκόπηση βλέπει το φως της δημοσιότητας λίγο πριν την ακρόαση στο Κογκρέσο για την καταγγελλόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές, ώστε να γείρει η πλάστιγγα υπέρ του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου, κάτι που αρνούνται κατηγορηματικά τόσο ο Τραμπ όσο και η Μόσχα.

Παράλληλα ο διευθυντής του FBI Τζέημς Κόμεϊ αναμένεται να απορρίψει τους ισχυρισμούς του Τραμπ ότι ο προκάτοχός του στο αξίωμα, Μπαράκ Ομπάμα διέταξε να τον παρακολουθούν με τη συνδρομή των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών πριν τις εκλογές.

Ο Τραμπ ολοκλήρωσε χθες το δέκατο ταξίδι του για γκολφ στη Φλόριντα από τη μέρα που ορκίστηκε πρόεδρος – πολύ περισσότερο απ’ τον Ομπάμα, τον οποίο κατηγορούσε ότι παίζει πολύ γκολφ.

Ο Τραμπ είχε αναρρωτηθεί γιατί τα ποσοστά αποδοχής του Ομπάμα είχαν πέσει στο 39% τον Αύγουστο του 2011 -αλλά κι αυτόν τον χαμηλό πήχη τον ξεπέρασε ο ίδιος.

Η δημοτικότητα του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, ο οποίος στράφηκε στην πολιτική, ήταν στο 45% όταν ορκίστηκε πρόεδρος στις 20 Ιανουαρίου, αλλά μέσα σ’ ένα μήνα κατρακύλησε στο 38%.

Τις πρώτες εβδομάδες της θητείας του εξαπέλυσε σφοδρές φραστικές επιθέσεις στις μυστικές υπηρεσίες και τα ΜΜΕ ότι είναι «ανέντιμα» και διακινούν «ψευδείς ειδήσεις». Αρκετά απ’ τα αντιμεταναστευτικά διατάγματά του τα μπλόκαραν ομοσπονδιακοί δικαστές χαρακτηρίζοντάς τα «αντισυνταγματικά».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ