Γεννηματά για Τσίπρα: Ασκεί πολιτική με ένα ακροδεξιό μόρφωμα και κρυφή συμμαχία με μερίδα της δεξιάς - iefimerida.gr

Γεννηματά για Τσίπρα: Ασκεί πολιτική με ένα ακροδεξιό μόρφωμα και κρυφή συμμαχία με μερίδα της δεξιάς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν η αξιολόγηση είχε κλείσει η μείωση του αφορολόγητου και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις δεν θα είχαν μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real News η κ. Γεννηματά σημειώνει ότι η κυβέρνηση «έπαιξε καθυστέρηση. Χωρίς σχέδιο, κλείστηκε στην άμυνα , δέχθηκε διαρκείς επιθέσεις από τους δανειστές και παραδόθηκε όπως πάντα. Τα έδωσε όλα. Αν η αξιολόγηση είχε κλείσει, η μείωση του αφορολόγητου και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, δεν θα είχαν μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η κυβέρνηση δέχεται προνομοθέτηση για το 2019 και το 2020 και ουσιαστικά οδηγεί τη χώρα σε 4ο Μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση.»

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιμένει στην εθνική συνεννόηση και στον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, με τη συμμετοχή οπωσδήποτε των δυο μεγαλύτερων κομμάτων και τονίζει πως «μόνο η ισχυρή Δημοκρατική Συμπαράταξη, μπορεί να εγγυηθεί μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση».

Απαντώντας στο ερώτημα για το τι θα πράξει η Δημοκρατική Συμπαράταξη στο θέμα του εκλογικού νόμου μετά το κάλεσμα Φίλη να φέρουν πρόταση στην παρούσα Βουλή για θέσπιση της απλής αναλογικής, η κ. Γεννηματά, σχολιάζει:

«Αυτή η κουτοπόνηρη συζήτηση που προσπαθούν να ανοίξουν εδώ και λίγο καιρό ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τους εκθέτει ακόμη περισσότερο. Γιατί δείχνουν ότι το μόνο που τους ενδιέφερε όταν έφεραν προς ψήφιση τον εκλογικό νόμο και το μόνο που τους ενδιαφέρει και σήμερα, είναι να χρησιμοποιούν μεγάλα θεσμικά ζητήματα μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων.

Αν ήθελαν θα μπορούσαν να δεχτούν τη πρόταση μας για την πλήρη κατάργηση του μπόνους το οποίο να δίνεται σε επίπεδο 25-30 εδρών μόνο σε κόμματα ή συνασπισμούς κομμάτων που λαμβάνουν το 42% σε εκλογές. Δεν το έπραξαν. Ο «μεταρρυθμιστής» κ. Μητσοτάκης επιμένει στο απαράδεκτο μπόνους των 50 εδρών. Κινείται σταθερά σε μια παλαιοκομματική λογική. Από δυο διαφορετικές αφετηρίες οι κύριοι συναντιόνται…»

Τέλος, χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα εκκρεμές», σημειώνοντας ότι «ασκεί ακραίες συντηρητικές πολιτικές, με αριστερίστικες ιδεοληψίες, έχοντας ως στρατηγικό εταίρο ένα ακροδεξιό μόρφωμα και κρυφή συμμαχία με μερίδα της δεξιάς. Με αυτή την τακτική και τις πράξεις του δεν πείθει κανένα. Ο κ. Τσίπρας είναι πια το χθες. Κανένας δεν υπολογίζει σ’ αυτόν για το μέλλον του τόπου», συμπληρώνει η κ. Γεννηματά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γεννηματά αξιολόγηση ΠΑΣΟΚ μνημόνιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ