Γαλλία: «Χτίζουν» το ψυχολογικό προφίλ του δράστη της επίθεσης στο Ορλί -Σήμερα η νεκροτομή - iefimerida.gr

Γαλλία: «Χτίζουν» το ψυχολογικό προφίλ του δράστη της επίθεσης στο Ορλί -Σήμερα η νεκροτομή

Φωτογραφία: AP/ Kamil Zihnioglu
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι γαλλικές αρχές προσπαθούν να ρίξουν φως στο ψυχολογικό προφίλ του Ζιγέντ Μπεν Μπελγκασέμ, του 39χρονου Γάλλου ο οποίος επιτέθηκε σε στρατιωτικό που περιπολούσε σε αεροδρόμιο Ορλί, επιχειρώντας να αρπάξει το όπλο της.

Ο 39χρονος, ο οποίος νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου είχε πυροβολήσει αστυνομικό κατά τη διάρκεια ελέγχου, έπεσε νεκρός από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στο αεροδρόμιο.

Ο αδελφός και ο εξάδελφος του Μπελγκασέμ παραμένουν υπό κράτηση, ενώ ο πατέρας του αφέθηκε ελεύθερος, σύμφωνα με δικαστική πηγή του AFP, όπως αναφέρει τηλεγράφημα του ΑΠΕ. Οι ίδιοι είπαν ότι αφότου ο 39χρονος πυροβόλησε τους αστυνομικούς κατά τον έλεγχο, ήρθε σε επαφή μαζί τους και τους είπε ότι έκανε «μια βλακεία». Και οι τρεις παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στην αστυνομία, έπειτα από την επίθεση στο Ορλί.

Ο Μπελγκασέμ ήταν γνωστός στην αστυνομία για ληστείες που είχε διαπράξει, ενώ είχε εμφανίσει ενδείξεις ριζοσπαστικοποίησης. Η νεκροτομή της σορού του θα γίνει σήμερα, για να προσδιοριστεί αν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών.

Τη στιγμή που επιτέθηκε στους στρατιώτες που περιπολούσαν στο αεροδρόμιο τους φώναξε «Αφήστε τα όπλα σας! Τα χέρια στο κεφάλι! Είμαι εδώ για να πεθάνω για τον Αλλάχ. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξουν νεκροί». Πριν από αυτό, έριξε στο πάτωμα έναν σάκο με μπιτόνι με πετρέλαιο. Πάνω του οι αστυνομικοί βρήκαν 750 ευρώ, ένα αντίτυπο του Κορανίου, ένα πακέτο τσιγάρα και έναν αναπτήρα και στο σπίτι του στα προάστια μερικά γραμμάρια κοκαΐνης και μια ματσέτα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεροδρόμιο Ορλί επίθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ