Οι νέοι Αμερικανοί θεωρούν «παράνομο» πρόεδρο τον Τραμπ -Τι έδειξε δημοσκόπηση - iefimerida.gr

Οι νέοι Αμερικανοί θεωρούν «παράνομο» πρόεδρο τον Τραμπ -Τι έδειξε δημοσκόπηση

Φωτογραφία: AP/ Manuel Balce Ceneta
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχουν περάσει δύο μήνες από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ εγκαταστάθηκε στον Λευκό Οίκο ως ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Πολλοί Αμερικανοί δεν το έχουν «χωνέψει» ακόμη όμως.

Οι περισσότεροι νέοι- το 57%- βλέπουν την προεδρία του Τραμπ ως παράνομη, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της GenForward, γράφει το Associated Press.

Στην έρευνα ανάμεσα σε ανθρώπους 18-30 ετών, το 53% των λευκών ερωτηθέντων θεωρούν ότι ο Τραμπ είναι νόμιμος πρόεδρος, αλλά το 55% της ίδιας ομάδας δεν εγκρίνουν τη δουλειά που κάνει. Στο σύνολο των ερωτηθέντων, μόλις το 22% των νέων εγκρίνουν το έργο του Τραμπ έως τώρα, ενώ το 62% το αποδοκιμάζουν.

Μόλις 1/4 των νέων Αμερικανών έχουν θετική άποψη για το κόμμα των Ρεπουμπλικανών και 6 στους 10 έχουν αρνητική. Οι Δημοκρατικοί τα «πήγαν» καλύτερα, αλλά όχι σε εντυπωσιακό βαθμό. Οι ερωτηθέντες είναι πιο πιθανό να έχουν θετική από ότι αρνητική άποψη για το κόμμα, κατά 47% έναντι 36%. Ομως, μόλις το 14% δήλωσε ότι έχει ισχυρή θετική άποψη για τους Δημοκρατικούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ Δημοσκόπηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ